Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bíró Tímea kapta idén a Sinkó Ervin Irodalmi Díjat

2019-12-10
20:18
2019-12-11
20:08
Forrás
Pannon RTV
A bírálóbizottság szavazattöbbséggel ítélte oda a díjat.

Bíró Tímea A pusztítás reggelei című kötetében, valamint az azóta folyóiratokban és internetes felületeken megjelenő költeményeiben kibontakozó költői világáért érdemelte ki az elismerést. A Sinkó Ervin Irodalmi Díj átadására az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék karácsonyi ünnepségén, december 17-én 15 órakor kerül sor.

Bíró Tímea
A pusztítás reggelei
Sinkó Ervin Irodalmi Díj

Most

12:02, Frissítve: 12:12

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.