Ugrás a tartalomra

Bíró Tímea könyvbemutatója Szenttamáson

2021.06.21
09:48
2021.06.21
17:39
Forrás
Pannon RTV
Csantavér, Topolya és Szabadka után tegnap Szenttamáson tartotta meg a könyvbemutatóját.

Bíró Tímea nagysikerű A pusztítás reggelei című könyve után, megjelent a második verseskötete Hosszú címmel.

A jó időnek hála, szabadtéren tarthatták Bíró Tímea könyvbemutatóját, a szenttamási Gion Nándor Emlékház udvarában. „Nagy örömünkre szolgál mindenesetre, hogy Bíró Timi itt már a második kötetét is be tudja mutatni, ugyanis az első kötetét szintén itt mutattuk be az emlékházban.

A beszélgetést Celler Kiss Tamás vezette, aki már a könyv megjelenése előtt elolvashatta a kéziratot. „Egyrészt nagyon örültem a megtiszteltetésnek, másrészt ugye egy hatalmas nagy felelősség is, hogy mit mond az ember, mert Tímea azért küldte el, mert kíváncsi volt a véleményemre, úgyhogy így próbáltam meg hozzáállni, hogy tényleg a lehető legkonstruktívabban nyilvánuljak meg ezzel kapcsolatban.”

Számos irodalmi mű szól betegségekről, de a betegápolás témája ritkán jelenik meg. Bíró Tímea Hosszú című kötetében ezzel a témakörrel foglalkozik. Az írónő személyes tapasztalatokból is dolgozott, ugyanis öt hónapig ápolta beteg nagymamáját – mondta el a beszélgetés során. „Egy szenvedéstörténet köré ágyazódnak a szövegek, a betegápolás mint olyan a központi téma, de a betegápolás mellett megjelenik a meddőség is, ami nagyon sok személynek problémája sajnos, és úgy gondolom, hogy egy tabu témáról van szó.”

A Fórum Könyvkiadó Intézet Bíró Tímea első könyvének sikere alapján nagy reményeket fűz a második kötethez is. Virág Gábor, igazgató, Fórum Könyvkiadó Intézet: „Tudjuk, hogy a vírushelyzet miatt elég sokáig szünetelt minden kulturális rendezvény, így a mi könyvbemutatóink is, és azt is reméljük, hogy abból a légüres térből amiből a járványhelyzet miatt kerültek a kiadványaink ismét az olvasók közé kerüljenek.”

Bíró Tímea a közeljövőben egy kisregény megírását is tervezi.

Bíró Tímea

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.