Ugrás a tartalomra

Bíró Tímeát Sinkó Ervin Irodalmi Díjban részesítették

2019.12.17
19:08
2019.12.17
19:59
Forrás
Pannon RTV
A pusztítás reggelei című verses kötetéért és internetes megjelenéseiért ítélték oda az elismerést. A Sinkó-díjat az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén adták át, most 50. alkalommal.

A Sinkó Ervin Irodalmi Díjat Sinkó Ervin özvegye, Rothbart Irma alapította. 1970 óta ítélik oda azoknak a fiatal pályakezdő tollforgatóknak, akik maradandót alkottak. Az elismerést Bíró Tímea a születésnapján vette át. „Én eddig a költészetemért egy díjat kaptam, a Sinkó-díjon kívül, ez egy Magyarországi elismerés volt, amit annyira nem éreztem a magaménak. Jól esett, hogy a hátáron túl felfigyeltek rám, és arra, amit csinálok, viszont ez sokkal otthonosabb, az én közegem, az én világom, és ami fontos, hogy én a Magyar Tanszéken folytattam a tanulmányaimat, és jóleső érzés ide úgy visszajönni, hogy az egykori tanáraim úgy döntöttek, hogy érdemes ezt folytatnom.”

A tanszék idén ünnepelte fennállásának 60. évét. A Sinkó Ervin Irodalmi Díjat 50. alkalommal ítélték oda. Az elismerést Utasi Csilla, a bírálóbizottság elnöke adta át. „A zsűrinek a nagyobb része úgy gondolta, hogy hiteles, nagyon megrendítő költészetről van szó, amely már most teljesen hiteles hangon szólal meg.”

Az irodalmi díjátadót karácsonyi műsor követte.

Bíró Tímea
Sinkó Ervin Irodalmi Díj
Újvidéki Egyetem
Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék
Utasi Csilla
verses kötet
költő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.