Ugrás a tartalomra

A Blue zenekar és Mirko Tomić

2022.12.09
14:30
2022.12.09
20:35
Forrás
Pannon RTV
Kedvenc műfajuknak hódolhattak a blues zene rajongói a Kosztolányi Dezső Színházban Szabadkán. A VM4K Csütörtök esték programsorozatának részeként most a Blue zenekar mutatkozott be.

A tizenöt éve létező kis bluescsapat jazz és rock elemekkel tűzdelt szerzeményeket adott elő.

A trióként működő blues zenekar az ismert sláger feldolgozások mellett saját szerzeményeiket is játszik. Az elmúlt pár év alatt a zenekar összeállítása változott, a zene pedig kezdett finomulni, új, egyedi ízeket kapni.

Zoran Dukić, gitár, ének, Blue zenekar:Az egy többéves folyamatnak az eredménye, ez optimalizáció a legkisebb számú zenekari összeállításra, akik legjobban tudnak működni egymással zenészként és emberként. Persze ez alkalomtól alkalomig bővül, mert mi nagyon szeretünk vendégeket hívni és hogy minket vendégül hívjanak más zenekarok, mert azt gondoljuk, hogy ebből egy olyan fajta energia szabadul fel, amitől aztán egy picit jobb lesz a zene.

Ez alkalommal a zene Mirko Tomić gitárművésztől lett jobb, aki a zenekar vendégeként az esten saját maga készített húros hangszereken játszott.

Mirko Tomić, gitárművész:
Ezek, bár szintén húros hangszerek, nagyban különböznek a gitártól. Először is máshogy vannak hangolva. Ez olyan, mintha egy másik nyelv lenne, egy másfajta gondolkodásmód, és ez annak aki ezt szereti, nagyon sokat jelent.

A zenekarnak bár nem okvetlenül célja fesztiválokon magukat megmérettetni, csupán örömzenélni, mégis a másfél évtizede létező formáció egyre nagyobb nyomot hagy a vajdasági blues történetében.

Blue zenekar
VM4K
VM4K - Csütörtök esték
Csütörtök esték
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.