Ugrás a tartalomra

A Blue zenekar és Mirko Tomić

2022.12.09
14:30
2022.12.09
20:35
Forrás
Pannon RTV
Kedvenc műfajuknak hódolhattak a blues zene rajongói a Kosztolányi Dezső Színházban Szabadkán. A VM4K Csütörtök esték programsorozatának részeként most a Blue zenekar mutatkozott be.

A tizenöt éve létező kis bluescsapat jazz és rock elemekkel tűzdelt szerzeményeket adott elő.

A trióként működő blues zenekar az ismert sláger feldolgozások mellett saját szerzeményeiket is játszik. Az elmúlt pár év alatt a zenekar összeállítása változott, a zene pedig kezdett finomulni, új, egyedi ízeket kapni.

Zoran Dukić, gitár, ének, Blue zenekar:Az egy többéves folyamatnak az eredménye, ez optimalizáció a legkisebb számú zenekari összeállításra, akik legjobban tudnak működni egymással zenészként és emberként. Persze ez alkalomtól alkalomig bővül, mert mi nagyon szeretünk vendégeket hívni és hogy minket vendégül hívjanak más zenekarok, mert azt gondoljuk, hogy ebből egy olyan fajta energia szabadul fel, amitől aztán egy picit jobb lesz a zene.

Ez alkalommal a zene Mirko Tomić gitárművésztől lett jobb, aki a zenekar vendégeként az esten saját maga készített húros hangszereken játszott.

Mirko Tomić, gitárművész:
Ezek, bár szintén húros hangszerek, nagyban különböznek a gitártól. Először is máshogy vannak hangolva. Ez olyan, mintha egy másik nyelv lenne, egy másfajta gondolkodásmód, és ez annak aki ezt szereti, nagyon sokat jelent.

A zenekarnak bár nem okvetlenül célja fesztiválokon magukat megmérettetni, csupán örömzenélni, mégis a másfél évtizede létező formáció egyre nagyobb nyomot hagy a vajdasági blues történetében.

Blue zenekar
VM4K
VM4K - Csütörtök esték
Csütörtök esték
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű