Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Blue zenekar és Mirko Tomić

2022.12.09
14:30
2022.12.09
20:35
Forrás
Pannon RTV
Kedvenc műfajuknak hódolhattak a blues zene rajongói a Kosztolányi Dezső Színházban Szabadkán. A VM4K Csütörtök esték programsorozatának részeként most a Blue zenekar mutatkozott be.

A tizenöt éve létező kis bluescsapat jazz és rock elemekkel tűzdelt szerzeményeket adott elő.

Pannon RTV

A trióként működő blues zenekar az ismert sláger feldolgozások mellett saját szerzeményeiket is játszik. Az elmúlt pár év alatt a zenekar összeállítása változott, a zene pedig kezdett finomulni, új, egyedi ízeket kapni.

Zoran Dukić, gitár, ének, Blue zenekar:Az egy többéves folyamatnak az eredménye, ez optimalizáció a legkisebb számú zenekari összeállításra, akik legjobban tudnak működni egymással zenészként és emberként. Persze ez alkalomtól alkalomig bővül, mert mi nagyon szeretünk vendégeket hívni és hogy minket vendégül hívjanak más zenekarok, mert azt gondoljuk, hogy ebből egy olyan fajta energia szabadul fel, amitől aztán egy picit jobb lesz a zene.

Ez alkalommal a zene Mirko Tomić gitárművésztől lett jobb, aki a zenekar vendégeként az esten saját maga készített húros hangszereken játszott.

Mirko Tomić, gitárművész:
Ezek, bár szintén húros hangszerek, nagyban különböznek a gitártól. Először is máshogy vannak hangolva. Ez olyan, mintha egy másik nyelv lenne, egy másfajta gondolkodásmód, és ez annak aki ezt szereti, nagyon sokat jelent.

A zenekarnak bár nem okvetlenül célja fesztiválokon magukat megmérettetni, csupán örömzenélni, mégis a másfél évtizede létező formáció egyre nagyobb nyomot hagy a vajdasági blues történetében.

Blue zenekar
VM4K
VM4K - Csütörtök esték
Csütörtök esték
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.