Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Bodrosodik a tamburamuzsika

2021.10.17
08:56
2021.10.17
16:49
Forrás
Pannon RTV
Az anyaországi Felszállott a Páva népzenei tehetségkutató különdíjasaként is megismert adai Bodros zenekar az idén 30 éves fennállását ünneplő Vadvirág Hagyományápoló Kör jubileumi programsorozatán belül mutatta be Bodrosodik című első nagylemezét.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Moholi népdalok címet viselő muzsika is a repertoáron volt a zenekar első önálló lemezének bemutatóján, ahol mentoraikkal, zenész és táncos barátaikkal, többek között a Borbolya és a Pendergő zenekarral, a Kamrás együttessel, valamint a Cécó tánccsoporttal karöltve ünnepelték együtt e jeles alkalmat.

Zombori Péter, vezető, Bodros zenekar: „A Bodros zenekarral, amikor elkezdtünk tanulni népdalokat, elkezdtem nekik tanítani az első népdalokat, akkor az itteni népdalokat tanítottam először, amit nagyon megszerettek. Utána kezdtünk el sárközit is tanulni Magyarországról, magyarországi anyagokat, és akkor már azokból is tudtunk összerakni csokrokat, és már annyit össze tudtunk állítani, megtanulni, hogy táncházakban is szabadon tudunk muzsikálni.”

Az öt éve alakult Bodros tamburazenekar tagjai - Apró Boglárka, Lévai Balázs, Pálfi Patrik, Pálfi Péter és Uller Botond a népi kultúra terjesztését és ápolását szívén viselő adai Vadvirág Hagyományápoló Kör műhelyének növendékeiként kezdték pályafutásukat.

Varga Lívia, elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör, Ada: „Mi mindenkinek lehetőséget adunk arra, hogy esetleg hangszeren is kipróbálják a tudásukat, a tehetségüket, és így ők is a tamburát választották, és nagyon tehetségesnek bizonyultak. Azután pályázatok útján, nem titok, hogy a Csoóri Sándor Alap pályázatai révén pedig hangszereket tudtunk vásárolni, és akkor ezzel is támogattuk.”

A zenekar első lemeze a nemzeti összetartozás éve jegyében a magyar kormány támogatásával valósult meg.

Felszállott a Páva
népzene
tehetségkutató
különdíjas
Bodros zenekar
Bodrosodik
Ada
Vadvirág Hagyományápoló Kör
tamburazenekar
Apró Boglárka
Lévai Balázs
Pálfi Patrik
Pálfi Péter
Uller Botond
Borbolya
Pendergő zenekar
Kamrás együttes
Cécó tánccsoport

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű