Ugrás a tartalomra

A Bohócok a Láthatáron budapesti csoport vendégszerepelt a KDSZ-ben (videó)

2017.02.23
13:16
A Bohócok a Láthatáron budapesti csoport vendégszerepelt szerda este a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán
A Bohócok a Láthatáron budapesti csoport vendégszerepelt szerda este a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán. Az Ablak című előadásuk Edward Bond, a kortárs brit drámaíró kimondottan fiatal közönségnek írt drámája. A Bohócok a Láthatáron csoport igyekszik ráirányítani a figyelmet a társadalmi problémákra, ezáltal növelve a szolidaritást és az érzékenységet egymás iránt. Az Ablak című előadásuk egy széthulló család életét mutatta be három jelenetben, egy órában, a kamasz fiú szemszögén keresztül. Feuer Yvette színész és drámapedagógus, a Bohócok a Láthatáron Csoport alapítója és művészeti vezetője az Egyesült Államokban szerzett színházi mesterdiplomát és drámapedagógiai tapasztalatot. „Ez a harmincegyedik előadásunk. Általában azt a visszajelzést kapjuk, hogy nagyon erős hatása van ennek az előadásnak. Sokszor sokkoló, és nehéz szembesülni ezzel a témával, amit az előadás elmond, vagy ezzel a világgal, amit ez az előadás megmutat.” bohocok a lathataron 2 A csoport célja a társadalmi szemléletformálás, közös gondolkodás és párbeszéd kialakítása. Az előadás után feldolgozó foglalkozást tartottak a résztvevő fiataloknak. Fehér Dániel, színész, Budapest: „Nagyon érdekes, találkozás, amikor rögtön megkapjuk azokat a gondolatokat és kérdéseket amiket elindít a gyerekekben ez az előadás. Részt veszünk magunk is a foglalkozásban, és mi is válaszolunk a kérdésekre konkrétan. Az érzelmi része számunkra, részünkről az előadásban van benne, és utána jönnek a nézők, és beszélhetünk az ő érzelmeikről.”



A Bohócok a Láthatáron társulásnak ez az ötödik bemutatója. Az előadást középiskolákban is játsszák. bohocok a lathataron 3
előadás
KDSZ
bohócok

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.