Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A Boldog nyárfalevél a Cnesa színpadán

2022.05.09
10:45
2022.05.09
16:51
Forrás
Pannon RTV
Tamási Áron Boldog nyárfalevél művét dolgozta fel a marosvásárhelyi Spektrum Színház és a Maros Művészegyüttes. Az előadást vasárnap a magyarkanizsai nézők is megtekinthették a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény színháztermében

Tamási Áron egyik legjellegzetesebb test és lélek egységéről szóló műve került bemutatásra. Zenés-táncos előadást láthatott a nagyérdemű.

Kecskés Éva: „Kicsit mozgalmasabb, mint a mi életünk, tehát nem az a megszokott beszélgetések, dialógok, monológok vannak, hanem egy kicsit a mozgás is teret kap benne.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az előadás a Tamási Áron-emlékév keretében valósult meg, ugyanis 125 éve született az író. Tamási Áron az erdélyi és az egyetemes magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja. Török Viola rendező kiemelte, a műnek nagyon aktuális a mondanivalója, a népzene által pedig a ki nem mondott szavak, érzések megelevenednek.

„Mindenki hozzá van szokva a népszínművekhez és azok hangulatához, de mi feldolgozásunk egy kicsi más, modern, mert kevesebb a szöveg, de ugyanakkor több a tánc, és ezáltal a táncot is egy magasabb rangra emeltünk, mert költői képek kifejezésére használtuk.”

A marosvásárhelyi Spektrum Színház és a Maros Művészegyüttes zenés, táncos előadás módjának köszönhetően a néző, nem csak a mű mondanivalójával, hanem az erdélyi hangulattal is megismerkedhetett.

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa
Spektrum Színház
Maros Művészegyüttes
színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.