Ugrás a tartalomra

A Boldog nyárfalevél a Cnesa színpadán

2022.05.09
10:45
2022.05.09
16:51
Forrás
Pannon RTV
Tamási Áron Boldog nyárfalevél művét dolgozta fel a marosvásárhelyi Spektrum Színház és a Maros Művészegyüttes. Az előadást vasárnap a magyarkanizsai nézők is megtekinthették a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény színháztermében

Tamási Áron egyik legjellegzetesebb test és lélek egységéről szóló műve került bemutatásra. Zenés-táncos előadást láthatott a nagyérdemű.

Kecskés Éva: „Kicsit mozgalmasabb, mint a mi életünk, tehát nem az a megszokott beszélgetések, dialógok, monológok vannak, hanem egy kicsit a mozgás is teret kap benne.”

Az előadás a Tamási Áron-emlékév keretében valósult meg, ugyanis 125 éve született az író. Tamási Áron az erdélyi és az egyetemes magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja. Török Viola rendező kiemelte, a műnek nagyon aktuális a mondanivalója, a népzene által pedig a ki nem mondott szavak, érzések megelevenednek.

„Mindenki hozzá van szokva a népszínművekhez és azok hangulatához, de mi feldolgozásunk egy kicsi más, modern, mert kevesebb a szöveg, de ugyanakkor több a tánc, és ezáltal a táncot is egy magasabb rangra emeltünk, mert költői képek kifejezésére használtuk.”

A marosvásárhelyi Spektrum Színház és a Maros Művészegyüttes zenés, táncos előadás módjának köszönhetően a néző, nem csak a mű mondanivalójával, hanem az erdélyi hangulattal is megismerkedhetett.

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa
Spektrum Színház
Maros Művészegyüttes
színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.