Ugrás a tartalomra

Boldogasszony ablakában - film a vajdasági magyar kultúráról

2021.02.01
22:25
2021.02.01
22:56
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség egy kisjátékfilmmel készült a magyar kultúra napjára. A Boldogasszony ablakában című alkotás három évforduló, esemény előtt tiszteleg.

Ezek a nemzeti összetartozás éve, a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok, illetve a magyar kultúra napja. Kálló Béla, a film rendezője az inspirációról, az alkotói folyamatról és a film várható bemutatóiról is beszélt a Közügyekben. A film egy személyes vallomás, eredetileg színpadi projektnek készült. A cél egy olyan mű létrehozása volt, amely megerősít, megtart, a szíveket megdobogtatja, és nem csak múltról, jelenről szól, hanem jövőképet is ad - jellemezte a művész az alkotást. Kálló Béla hozzáfűzte, amint a helyzet egy picit engedi, útra kél a film, az alkotói csapat és közönségtalálkozókat szerveznek.

magyar kultúra napja
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
kisjátékfilm
Boldogasszony ablakában

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.