Ugrás a tartalomra

Boldogasszony ablakában - film a vajdasági magyar kultúráról

2021.02.01
22:25
2021.02.01
22:56
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség egy kisjátékfilmmel készült a magyar kultúra napjára. A Boldogasszony ablakában című alkotás három évforduló, esemény előtt tiszteleg.

Ezek a nemzeti összetartozás éve, a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok, illetve a magyar kultúra napja. Kálló Béla, a film rendezője az inspirációról, az alkotói folyamatról és a film várható bemutatóiról is beszélt a Közügyekben. A film egy személyes vallomás, eredetileg színpadi projektnek készült. A cél egy olyan mű létrehozása volt, amely megerősít, megtart, a szíveket megdobogtatja, és nem csak múltról, jelenről szól, hanem jövőképet is ad - jellemezte a művész az alkotást. Kálló Béla hozzáfűzte, amint a helyzet egy picit engedi, útra kél a film, az alkotói csapat és közönségtalálkozókat szerveznek.

magyar kultúra napja
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
kisjátékfilm
Boldogasszony ablakában

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.