Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Boldogságbolt Moholon

2023.03.25
21:25
2023.03.26
17:54
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi solymári Rozványi Dávid által írott A Boldogságbolt című könyvet mutatták be Moholon.

A Moholi Családok Egyesülete és a Pro Communitas Civil Szervezet közös szervezésében megvalósult eseményen Török Tünde előadó, esszéíró beszélgetett a könyv szerzőjével, aki elmondta, bár könyvével a középkorú és idősebb korosztályt célozta meg, örömre ad okot, hogy a fiatalok is előszeretettel forgatják művét.

Rozványi Dávid, a könyv szerzője: „A Boldogságbolt tulajdonképpen egy novellafüzér és arról szól, hogy valahol a budai Öreg utcában van egy boltocska, ahova mindenki csak egyszer térhet be. A bolt tulajdonosátólo, az öreg örménytől megkaphatja azt a boldogságot, de csak egyetlen egy boldogságot, amire legjobban vágyódik az életben. Megtudja, hogy milyen árat kell fizetni érte és a kérdés, hogy vállalja-e vagy sem. Az öreg örmény nem akarja senkire sem ráerőszakolni a boldogságot, mindenkinek megadja a szabad választás lehetőségét. Tulajdonképpen a különböző élethelyzetű embereknek a történeteit mondja el a Boldogságbolt.”

Mohol
könyvbemutató
Moholi Családok Egyesülete
Pro Communitas Civil Szervezet
Rozványi Dávid

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű