Ugrás a tartalomra

A Bolyai Gimnázium tizedik nemzedéke mutatja be alkotásait

2018.06.14
08:02
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának tanév végi kiállítása. Az elsős, másodikos és harmadikos diákok mintegy 500 munkája tekinthető meg.

A Zenta központjában álló üzlethelyiségek megteltek az ifjú tehetségek munkáival. A három helyszínen összesen 58 diák állította ki alkotásait. Törteli Réka festményeket és szobrász munkákat is kiállított. „A festészetbe már kezdetektől fogva beleszerettem. Próbálok az anyagok felé orientálódni. Tehát nem a tiszta festészet felé, hanem a különböző anyagok felhasználása felé. A szobrászatban viszont jobban szeretem a klasszikus irányvonalat.

A kiállítást Balla Ákos, az iskola képzőművészet-tanára nyitotta meg. Elmondása szerint az alkotások az alkalmazott technika és téma szempontjából is nagyon változatosak: „Főbb témák a tantervben is szereplő portré, a csendélet és akt. Ezeknek a technikái: ceruza, szén, különböző kréták, tempera, akril, negyedikben pedig az olaj.”

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozata idén ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ez a tizedik év végi kiállítás is. Már az első generáció is kiállította a szülőknek, a közönségnek és az iskola minden egyes tagjának a saját munkáit.”

A csaknem 500 alkotásból álló kiállítást június 20-áig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
képzőművészeti
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.