Ugrás a tartalomra
Képkiállítás
Pannon RTV

A Bolyai Gimnázium tizedik nemzedéke mutatja be alkotásait

2018-06-14
08:02
2018-06-14
17:15
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának tanév végi kiállítása. Az elsős, másodikos és harmadikos diákok mintegy 500 munkája tekinthető meg.
Képkiállítás

A Zenta központjában álló üzlethelyiségek megteltek az ifjú tehetségek munkáival. A három helyszínen összesen 58 diák állította ki alkotásait. Törteli Réka festményeket és szobrász munkákat is kiállított. „A festészetbe már kezdetektől fogva beleszerettem. Próbálok az anyagok felé orientálódni. Tehát nem a tiszta festészet felé, hanem a különböző anyagok felhasználása felé. A szobrászatban viszont jobban szeretem a klasszikus irányvonalat.

Képkiállítás

A kiállítást Balla Ákos, az iskola képzőművészet-tanára nyitotta meg. Elmondása szerint az alkotások az alkalmazott technika és téma szempontjából is nagyon változatosak: „Főbb témák a tantervben is szereplő portré, a csendélet és akt. Ezeknek a technikái: ceruza, szén, különböző kréták, tempera, akril, negyedikben pedig az olaj.”

Képkiállítás

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozata idén ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ez a tizedik év végi kiállítás is. Már az első generáció is kiállította a szülőknek, a közönségnek és az iskola minden egyes tagjának a saját munkáit.”

A csaknem 500 alkotásból álló kiállítást június 20-áig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
képzőművészeti
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.