Ugrás a tartalomra
Képkiállítás
Pannon RTV

A Bolyai Gimnázium tizedik nemzedéke mutatja be alkotásait

2018-06-14
08:02
2018-06-14
17:15
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának tanév végi kiállítása. Az elsős, másodikos és harmadikos diákok mintegy 500 munkája tekinthető meg.
Képkiállítás

A Zenta központjában álló üzlethelyiségek megteltek az ifjú tehetségek munkáival. A három helyszínen összesen 58 diák állította ki alkotásait. Törteli Réka festményeket és szobrász munkákat is kiállított. „A festészetbe már kezdetektől fogva beleszerettem. Próbálok az anyagok felé orientálódni. Tehát nem a tiszta festészet felé, hanem a különböző anyagok felhasználása felé. A szobrászatban viszont jobban szeretem a klasszikus irányvonalat.

Képkiállítás

A kiállítást Balla Ákos, az iskola képzőművészet-tanára nyitotta meg. Elmondása szerint az alkotások az alkalmazott technika és téma szempontjából is nagyon változatosak: „Főbb témák a tantervben is szereplő portré, a csendélet és akt. Ezeknek a technikái: ceruza, szén, különböző kréták, tempera, akril, negyedikben pedig az olaj.”

Képkiállítás

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozata idén ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ez a tizedik év végi kiállítás is. Már az első generáció is kiállította a szülőknek, a közönségnek és az iskola minden egyes tagjának a saját munkáit.”

A csaknem 500 alkotásból álló kiállítást június 20-áig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
képzőművészeti
kiállítás

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.