Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium érettségi kiállítása

2021.04.16
08:01
2021.04.16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium végzős, képzőművészeti szakos diákjainak érettségi kiállítása.

A zentai tárlaton a tanulók a legjobbnak ítélt munkákat mutatják be. Ez már a 10. generáció, amely befejezi az Gimnázium képzőművészeti szakát.

A diákok különféle alkotásokat válogattak a kiállításra. Végső Vivien, végzős tanuló: „Választékos munkákat készítettem. Hat 50x70-es vászonfestményem van, különböző technikákkal, főként olaj és digitális. Van még két másik művem is, az egyik színes ceruzával készült, a másik pedig nagyobb méretben, olajjal.”

Lázár Tibor, a végzősök osztályfőnöke elmondta, hogy a tanulók a négy év alatt nagyon sokat változnak, hiszen elsőben szinte még gyerekek, majd az iskolában töltött évek alatt felnőtté cseperednek, és ez a munkájukon is jól látszik. „Érdekes lenne egy olyan párhuzamot is vonni, hogy odatennénk az elsős munkájukat, és végül a negyedikes munkájukat. Ég és föld. Egy gyermek és egy szinte felnőtt munkáit láthatnánk. Ide most elsős munkákat nem hoztunk, attól most lehet megkímélnénk a látogatókat.”

A tárlatot május elejéig tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Múzeum kiállítótermében.

Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
kiállítás
képzőművészeti szak
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.