Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Branko Ružić: A kultúra egymáshoz közel hoz

2019-07-11
15:28
2019-07-17
17:49
Forrás
Pannon RTV
A magyar és a szerb nép közötti szoros együttműködést, egymás megértését jelképezi az épület felavatása - jelentette ki a Kolo Szerb Kulturális Központ átadásán Mórahalmon Branko Ružić.

Hétfőn adták át az uniós támogatásból épült Kolo Szerb Kulturális Központot Mórahalmon. A magyar és a szerb nép közötti szoros együttműködést, egymás megértését jelképezi az épület felavatása - jelentette ki az eseményen Branko Ružić szerb államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter. Kiemelt jelentőségű a térségben a kapcsolattartás és a közös jövő építése.

Az objektum az épülő palicsi Magyar Művelődési Központ ikertestvére - szögezte le Branko Ružić: „Úgy tekintek a központokra, amelyek a hagyományaink, nyelvünk, kultúránk ápolására szolgál, mindaz, ami a magyar és a szerb néphez lényegileg hozzá tartozik. Úgy gondolom, hogy a kultúra mindig a társadalom egy olyan területe, amely egymáshoz közel hoz, ezért fontos hogy ezen a téren megtettük ezeket a lépéseket.”

Branko Ruzic
Mórahalom
Kolo

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.