Ugrás a tartalomra

Branko Ružić: A kultúra egymáshoz közel hoz

2019.07.11
15:28
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
A magyar és a szerb nép közötti szoros együttműködést, egymás megértését jelképezi az épület felavatása - jelentette ki a Kolo Szerb Kulturális Központ átadásán Mórahalmon Branko Ružić.

Hétfőn adták át az uniós támogatásból épült Kolo Szerb Kulturális Központot Mórahalmon. A magyar és a szerb nép közötti szoros együttműködést, egymás megértését jelképezi az épület felavatása - jelentette ki az eseményen Branko Ružić szerb államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter. Kiemelt jelentőségű a térségben a kapcsolattartás és a közös jövő építése.

Az objektum az épülő palicsi Magyar Művelődési Központ ikertestvére - szögezte le Branko Ružić: „Úgy tekintek a központokra, amelyek a hagyományaink, nyelvünk, kultúránk ápolására szolgál, mindaz, ami a magyar és a szerb néphez lényegileg hozzá tartozik. Úgy gondolom, hogy a kultúra mindig a társadalom egy olyan területe, amely egymáshoz közel hoz, ezért fontos hogy ezen a téren megtettük ezeket a lépéseket.”

Mórahalom
Kolo

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.