Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Brassaï Sajtófotó-pályázaton díjazták kollégánkat, Molnár Edvárdot

2018-12-05
11:23
2018-12-05
20:24
Forrás
Pannon RTV
2 díjat is nyert Molnár Edvárd, a Pannon RTV operatőre a Brassaï Sajtófotó-pályázaton. Szathmári Pap Károly Aranyérmet ítélt oda neki a zsűri, valamint Fotóriport kategóriában I. díjas lett.

Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók számára hirdette meg a Brassaï Sajtófotó-pályázatot a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Erre a 2017-ben készült alkotásokkal lehetett pályázni. Harminc alkotó mintegy 1000 felvételét értékelte a zsűri. Ótos András a Magyar Szó fotóriportere 3 díjban részesült: Sportfotó kategóriában megosztott első díjat, Hír, eseményfotó kategóriában és Szociofotó, dokumentarista fotó kategóriában egyaránt II. díjat mondhat magáénak. Martinek Imre, a Hét Nap munkatársa pedig az Eurofotoart Egyesület Szathmári Pap Károly plakettjét veheti át. A díjak és különdíjak ünnepélyes átadására az anyag vándorkiállításának egyes állomásain kerül majd sor. 

Molnár Edvárd, fotóriporter: „Mivel ez szakmai, illetve riporteri pályázat, ide kizárólag fotóriporterek pályázhatnak. Magyarországi és külhoni fotóriporterek, és a fotóriportban vannak szigorú szabályok. Tényleg az egy esemény, egy nem megrendezett, nem mű, nem szabad beleavatkozni. Hitelesnek kell lennie a képnek, valósághűnek. Bemutatni egy eseményt, vagy egy történetet. Végül is ez a jégtörő sorozat azért is volt talán fontos, erős, mivel ez nem történik minden évben. Sőt talán 10 évente fagy be ennyire a Duna és ott lenni a hajón és első kézből látni nagy lehetőség volt. Igyekeztem ezt kihasználni.”

Molnár Edvárd
Brassaï Sajtófotó-pályázat

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.