Ugrás a tartalomra

A Brassaï Sajtófotó-pályázaton díjazták kollégánkat, Molnár Edvárdot

2018.12.05
11:23
2018.12.05
20:24
Forrás
Pannon RTV
2 díjat is nyert Molnár Edvárd, a Pannon RTV operatőre a Brassaï Sajtófotó-pályázaton. Szathmári Pap Károly Aranyérmet ítélt oda neki a zsűri, valamint Fotóriport kategóriában I. díjas lett.

Romániai magyar és külhoni fotóriporterek, újságírók számára hirdette meg a Brassaï Sajtófotó-pályázatot a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Erre a 2017-ben készült alkotásokkal lehetett pályázni. Harminc alkotó mintegy 1000 felvételét értékelte a zsűri. Ótos András a Magyar Szó fotóriportere 3 díjban részesült: Sportfotó kategóriában megosztott első díjat, Hír, eseményfotó kategóriában és Szociofotó, dokumentarista fotó kategóriában egyaránt II. díjat mondhat magáénak. Martinek Imre, a Hét Nap munkatársa pedig az Eurofotoart Egyesület Szathmári Pap Károly plakettjét veheti át. A díjak és különdíjak ünnepélyes átadására az anyag vándorkiállításának egyes állomásain kerül majd sor. 

Molnár Edvárd, fotóriporter: „Mivel ez szakmai, illetve riporteri pályázat, ide kizárólag fotóriporterek pályázhatnak. Magyarországi és külhoni fotóriporterek, és a fotóriportban vannak szigorú szabályok. Tényleg az egy esemény, egy nem megrendezett, nem mű, nem szabad beleavatkozni. Hitelesnek kell lennie a képnek, valósághűnek. Bemutatni egy eseményt, vagy egy történetet. Végül is ez a jégtörő sorozat azért is volt talán fontos, erős, mivel ez nem történik minden évben. Sőt talán 10 évente fagy be ennyire a Duna és ott lenni a hajón és első kézből látni nagy lehetőség volt. Igyekeztem ezt kihasználni.”

Molnár Edvárd

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.