Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Brenner József Emlékeim című könyvét mutatták be a szabadban

2021.06.05
14:14
2021.06.05
16:39
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Brenner József Emlékeim című könyvét a Könyvtár a szabadban elnevezésű projekt keretében. A palicsi esemény sok érdeklődőt vonzott.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Brenner József emlékezéseiről Dévavári Beszédes Valéria és Virág Ibolya, a könyv szerkesztői beszéltek.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Dévavári Beszédes Valéria, a könyv szerkesztője: „Ma időseb Brenner Józsefnek az emlékiratait mutatjuk be. Róla azt kell tudni, hogy Csáth Gézának az édesapja volt és az emlékiratait valamikor a két világháború között írta meg. Meg lehet belőle ismerni Szabadkát a 19. század 60-as éveitől az első világháború kezdetéig. Az első világháború után alaposan megváltozott Brenner Józsefnek is az élete.”

Bognár Irén főkönyvtáros elmondta, a jövőben több, az Életjel kiadó gondozásában megjelent könyvet is be szeretnének mutatni. Brenner József Emlékeim című könyvének aktualitásáról is beszélt.

„Ez a kiadvány beleillik ebbe a tegnapi, a városban történő összetartozás napja programba is. Az a korszak, amit feldolgoz, érinti a Trianon utáni eseményeket is Szabadkán. Brenner József tanúja volt ezeknek a változásoknak.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Könyvtár a szabadban programsorozat egész nyáron folytatódik a Palicsi Könyvtár udvarában.

Brenner József
könyvbemutató
Palics
Könyvtár a szabadban

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.