Ugrás a tartalomra

Brenner József Emlékeim című könyvét mutatták be a szabadban

2021.06.05
14:14
2021.06.05
16:39
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Brenner József Emlékeim című könyvét a Könyvtár a szabadban elnevezésű projekt keretében. A palicsi esemény sok érdeklődőt vonzott.

Brenner József emlékezéseiről Dévavári Beszédes Valéria és Virág Ibolya, a könyv szerkesztői beszéltek.

Dévavári Beszédes Valéria, a könyv szerkesztője: „Ma időseb Brenner Józsefnek az emlékiratait mutatjuk be. Róla azt kell tudni, hogy Csáth Gézának az édesapja volt és az emlékiratait valamikor a két világháború között írta meg. Meg lehet belőle ismerni Szabadkát a 19. század 60-as éveitől az első világháború kezdetéig. Az első világháború után alaposan megváltozott Brenner Józsefnek is az élete.”

Bognár Irén főkönyvtáros elmondta, a jövőben több, az Életjel kiadó gondozásában megjelent könyvet is be szeretnének mutatni. Brenner József Emlékeim című könyvének aktualitásáról is beszélt.

„Ez a kiadvány beleillik ebbe a tegnapi, a városban történő összetartozás napja programba is. Az a korszak, amit feldolgoz, érinti a Trianon utáni eseményeket is Szabadkán. Brenner József tanúja volt ezeknek a változásoknak.”

A Könyvtár a szabadban programsorozat egész nyáron folytatódik a Palicsi Könyvtár udvarában.

Brenner József
könyvbemutató
Palics
Könyvtár a szabadban

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.