Ugrás a tartalomra

Bronz Diák Oscar-díjat nyert Kovács István filmje

2018.10.12
08:37
2024.03.19
08:42
Forrás
MTI
A vajdasági származású Kovács István Ostrom című diplomafilmjéért vehette át Los Angelesben az Amerikai Filmakadémia Bronz Diák Oscar-díját - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Filmalap.

A film producerei korábban elmondták, hogy az Oscar-díj szabályzata szerint ennek az elismerésnek köszönhetően a film esélyes lehet a legjobb rövidfilm kategóriában is. Így a magyar diplomafilm a február 24-én megrendezendő gálán is versenyezhet majd az Oscar-díjért, amennyiben bekerül a jelöltek közé az akadémia tagok szavazatai alapján.

Diák Oscar-díjat eddig egyetlen magyar alkotó nyert, 1991-ben Böszörményi Zsuzsa az Egyszer volt, hol nem volt című diplomafilmjéért.

Diák Oscar-díj

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.