Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Budapest Klezmer Band koncertezett Szabadkán

2022.05.27
07:39
2022.05.27
16:08
Forrás
Pannon RTV
Másodszor koncertezett a Budapest Klezmer Band a szabadkai zsinagógában, ezúttal a VM4K szervezésében. A harminckét éves zenekar virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait.
Pannon RTV

A hagyományos zsidózenét játszó zenekar virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A VM4k által szervezett mostani nagy sikerű est repertoárját ez alkalommal is a zenekar alapító vezetője Jávori Ferenc „Fegya” állította össze.

„Megmondom őszintén, nekünk a legfontosabb a közönség. Azt is tudjuk, hogy nagyon sokan lesznek itt és ilyenkor összeállítunk egy olyan műsort, ami nagyon friss és nagyon üde.”

Nagy Anna harmonikás egészen a kezdetektől tagja a zenekarnak.

„A kezdetek kezdetén alap klezmer slágereket játszottunk. Aztán 1992-ben egy izraeli fesztiválon felléptünk, és ott nagyon sok együttest meghallgathattunk, és rájöttünk, hogy mindenkinek van egy sajátos hangzása és akkor a Jávori Fegya, a zenekar vezetője, elkezdett komplexebb számokat hangszerelni és aztán az évek során kialakult egy egyéni hangzás.”

A zenekar lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépésével lenyűgözte a szabadkai közönséget.

Budapest Klezmer Band
koncert
Zsinagóga
VM4K

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.