Ugrás a tartalomra

A Budapest Klezmer Band koncertezett Szabadkán

2022.05.27
07:39
2022.05.27
16:08
Forrás
Pannon RTV
Másodszor koncertezett a Budapest Klezmer Band a szabadkai zsinagógában, ezúttal a VM4K szervezésében. A harminckét éves zenekar virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait.

A hagyományos zsidózenét játszó zenekar virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A VM4k által szervezett mostani nagy sikerű est repertoárját ez alkalommal is a zenekar alapító vezetője Jávori Ferenc „Fegya” állította össze.

„Megmondom őszintén, nekünk a legfontosabb a közönség. Azt is tudjuk, hogy nagyon sokan lesznek itt és ilyenkor összeállítunk egy olyan műsort, ami nagyon friss és nagyon üde.”

Nagy Anna harmonikás egészen a kezdetektől tagja a zenekarnak.

„A kezdetek kezdetén alap klezmer slágereket játszottunk. Aztán 1992-ben egy izraeli fesztiválon felléptünk, és ott nagyon sok együttest meghallgathattunk, és rájöttünk, hogy mindenkinek van egy sajátos hangzása és akkor a Jávori Fegya, a zenekar vezetője, elkezdett komplexebb számokat hangszerelni és aztán az évek során kialakult egy egyéni hangzás.”

A zenekar lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépésével lenyűgözte a szabadkai közönséget.

Budapest Klezmer Band
koncert
Zsinagóga
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.