Ugrás a tartalomra

A bukovinai magyarok hazaérkezése

2021.09.27
10:28
2021.09.27
19:21
Forrás
Pannon RTV
Kiállítás nyílt a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben Ömböli Lajos amatőr festő műveiből.

Már gyermekkorában nagyon szeretett rajzolni, festeni, eleinte nagyapjától tanult, de felnőttként autodidakta módon merült bele kedvenc szabadidős tevékenységébe. Nemrég fejezte be A bukovinai magyarok hazaérkezése című képét. A kiskori emlékek mély nyomot hagytak életében, az állatokat és a régi falusi életet is szívesen ábrázolja képein. Az utóbbi években betegeskedett, a festészet pedig a felépülésben is segített. Ez az időszak újabb ábrázolási motívumokat eredményezett.

Ömböli Lajos, festõ, Hertelendyfalva: „Mind a gyermekészből maradt meg, és onnantól azokon a képeken, amiket festettem, a gondolatok maradtak meg, és csak az maradt az én képeimen. A másik képek az én vízióim voltak annak idején, amikor megoperálták a szívemet, és onnantól az eszem olyan gondolkozással dolgozik, hogy a víziók maradnak az eszembe, és akkor aszerint festem ezeket a festményeket.”

Ömböli Lajos
festõ
Hertelendyfalva
Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.