Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A bukovinai magyarok hazaérkezése

2021.09.27
10:28
2021.09.27
19:21
Forrás
Pannon RTV
Kiállítás nyílt a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben Ömböli Lajos amatőr festő műveiből.

Már gyermekkorában nagyon szeretett rajzolni, festeni, eleinte nagyapjától tanult, de felnőttként autodidakta módon merült bele kedvenc szabadidős tevékenységébe. Nemrég fejezte be A bukovinai magyarok hazaérkezése című képét. A kiskori emlékek mély nyomot hagytak életében, az állatokat és a régi falusi életet is szívesen ábrázolja képein. Az utóbbi években betegeskedett, a festészet pedig a felépülésben is segített. Ez az időszak újabb ábrázolási motívumokat eredményezett.

Ömböli Lajos, festõ, Hertelendyfalva: „Mind a gyermekészből maradt meg, és onnantól azokon a képeken, amiket festettem, a gondolatok maradtak meg, és csak az maradt az én képeimen. A másik képek az én vízióim voltak annak idején, amikor megoperálták a szívemet, és onnantól az eszem olyan gondolkozással dolgozik, hogy a víziók maradnak az eszembe, és akkor aszerint festem ezeket a festményeket.”

Ömböli Lajos
festõ
Hertelendyfalva
Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.