Ugrás a tartalomra

Bunjevci - Válogatás a bunyevácokról szóló szakirodalomból

2021.09.22
10:40
2021.09.22
17:00
Forrás
Pannon RTV
A Bunyevác Kulturális Központ kiadványának első kötetét mutatták be.

Könyvbemutatót tartottak a Szabadkai Városi Könyvtárában, ahol a Bunyevác Kulturális Központ kiadványának első kötetét mutatták be, A Bunjevci című kötet egyfajta válogatás a bunyevácokról szóló szakirodalomból a 19. századtól egészen 1918-ig.

Silling Léda, néprajzkutató számolt be az új kiadványról.

"A Bunyevác Kulturális Központ kiadványsorozatának első kötetét mutatjuk be, többen. Többek között a recenzensek is. Ez a kötet egy gyűjteménye a magyar nyelven megjelent bunyevácokról szóló szakirodalomnak. Történelmi, néprajzi, helytörténeti, néptörténeti írások vannak benne. A különlegessége, hogy most először szerepelnek szerb nyelven a kiadványok párhuzamban a magyarral."

bunjevci
könyv
szakirodalom

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.