Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bunjevci - Válogatás a bunyevácokról szóló szakirodalomból

2021.09.22
10:40
2021.09.22
17:00
Forrás
Pannon RTV
A Bunyevác Kulturális Központ kiadványának első kötetét mutatták be.

Könyvbemutatót tartottak a Szabadkai Városi Könyvtárában, ahol a Bunyevác Kulturális Központ kiadványának első kötetét mutatták be, A Bunjevci című kötet egyfajta válogatás a bunyevácokról szóló szakirodalomból a 19. századtól egészen 1918-ig.

Silling Léda, néprajzkutató számolt be az új kiadványról.

"A Bunyevác Kulturális Központ kiadványsorozatának első kötetét mutatjuk be, többen. Többek között a recenzensek is. Ez a kötet egy gyűjteménye a magyar nyelven megjelent bunyevácokról szóló szakirodalomnak. Történelmi, néprajzi, helytörténeti, néptörténeti írások vannak benne. A különlegessége, hogy most először szerepelnek szerb nyelven a kiadványok párhuzamban a magyarral."

bunjevci
könyv
szakirodalom

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.
07:40, Frissítve: 07:46

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója, amely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács nemzeti jelentőségű rendezvénye.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.