Ugrás a tartalomra

A bunyevác irodalom gyöngyszemei

2023.03.23
20:56
Forrás
Facebook
A bunyevác irodalom gyöngyszemei című kétnyelvű sorozat első négy kötetét mutatták be Szabadkán.

Ezzel kapcsolatban dr. Pásztor Bálint azt írta közösségi oldalán, hogy Ikotity István, a bajai székhelyű Bunyevác Kulturális Intézet vezetője karácsony előtt kereste meg azzal az ötlettel, hogy szervezzenek Szabadkán egy könyvbemutatót. A közelmúltban Magyarország Kormányának támogatásával megjelentették A bunyevác irodalom gyöngyszemei című kétnyelvű sorozat első négy kötetét. A Szabadkai VKT elnöke azt írta, a csütörtöki volt a bunyevác és magyar nyelvű könyvsorozat első bemutatója. Örülök, hogy este is bizonyítottuk, nemcsak értjük, hanem éljük a szabadkaiságot, hiszen a Szabadkai Városi Könyvtár nemcsak méltó helyszínt biztosított, hanem a rendezvény társszervezője is volt - áll dr. Pásztor Bálint bejegyzésében. Amikor több mint száz évet követően, újraépítjük a Szabadka-Baja vasútvonalat, még közelebb leszünk egymáshoz - vélekedik a Szabadkai VKT elnöke.

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.