Ugrás a tartalomra
Fabook/Dr. Pásztor Bálint

A bunyevác irodalom gyöngyszemei

2023.03.23
20:56
Forrás
Facebook
A bunyevác irodalom gyöngyszemei című kétnyelvű sorozat első négy kötetét mutatták be Szabadkán.

Ezzel kapcsolatban dr. Pásztor Bálint azt írta közösségi oldalán, hogy Ikotity István, a bajai székhelyű Bunyevác Kulturális Intézet vezetője karácsony előtt kereste meg azzal az ötlettel, hogy szervezzenek Szabadkán egy könyvbemutatót. A közelmúltban Magyarország Kormányának támogatásával megjelentették A bunyevác irodalom gyöngyszemei című kétnyelvű sorozat első négy kötetét. A Szabadkai VKT elnöke azt írta, a csütörtöki volt a bunyevác és magyar nyelvű könyvsorozat első bemutatója. Örülök, hogy este is bizonyítottuk, nemcsak értjük, hanem éljük a szabadkaiságot, hiszen a Szabadkai Városi Könyvtár nemcsak méltó helyszínt biztosított, hanem a rendezvény társszervezője is volt - áll dr. Pásztor Bálint bejegyzésében. Amikor több mint száz évet követően, újraépítjük a Szabadka-Baja vasútvonalat, még közelebb leszünk egymáshoz - vélekedik a Szabadkai VKT elnöke.

dr.Pásztor Bálint

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.