Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Búvárfilmek Palicson

2019-02-20
07:25
2019-02-20
15:32
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi búvárfilmek fesztiváljának alkotásait mutatták be a közönségnek tegnap este a palicsi Abbázia Moziban.

A szervezők a Palicsi-tó jelenlegi állapotára is felhívták a résztvevők figyelmét.

Baráti társaságok és lelkes érdeklődők gyűltek össze az Abbázia moziban. Habram György Zentáról érkezett. Elmondta, örülne ha végre láthatna egy a Palicsi-tóról szóló búvárfilmet is: „Itt ez a gyönyörű tó, gyönyörű környezettel és a víz tisztasága nem engedi a fürdést, csak saját felelősségre, és ami engem zavar, hogy nincsenek csónakok. Szeretnék csónakot látni rajta. Vitorlások vannak, de szeretnék csónakázni, sőt búvárkodni és fürdeni.”

A nézők főként egzotikus tájak, színes, vibráló élőlényeit, halait, koralljait, emlőseit láthatták.

Miljan Vuksanović, szervező: „Közel 200 film közül válogathattunk, de olyan filmeket igyekeztünk kiválasztani, amik laikusoknak is fogyaszthatók. Tehát mindegyik búvárfilm érdekes.”

A Palicsi-tó négy szektorra van felosztva. A szakértők szerint a II-es és a III-as szektorban jelentősen jobb a víz minősége, mint a turisztikai övezetben lévő IV-esben - hangzott el az eseményen. A szervezők azt remélik, hogy egy nap a Palicsi-tó vízminősége is alkalmas lesz búvárfilmek készítésére.

Palics
búvárfilm

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.