Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Búvárfilmek Palicson

2019-02-20
07:25
2019-02-20
15:32
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi búvárfilmek fesztiváljának alkotásait mutatták be a közönségnek tegnap este a palicsi Abbázia Moziban.

A szervezők a Palicsi-tó jelenlegi állapotára is felhívták a résztvevők figyelmét.

Baráti társaságok és lelkes érdeklődők gyűltek össze az Abbázia moziban. Habram György Zentáról érkezett. Elmondta, örülne ha végre láthatna egy a Palicsi-tóról szóló búvárfilmet is: „Itt ez a gyönyörű tó, gyönyörű környezettel és a víz tisztasága nem engedi a fürdést, csak saját felelősségre, és ami engem zavar, hogy nincsenek csónakok. Szeretnék csónakot látni rajta. Vitorlások vannak, de szeretnék csónakázni, sőt búvárkodni és fürdeni.”

A nézők főként egzotikus tájak, színes, vibráló élőlényeit, halait, koralljait, emlőseit láthatták.

Miljan Vuksanović, szervező: „Közel 200 film közül válogathattunk, de olyan filmeket igyekeztünk kiválasztani, amik laikusoknak is fogyaszthatók. Tehát mindegyik búvárfilm érdekes.”

A Palicsi-tó négy szektorra van felosztva. A szakértők szerint a II-es és a III-as szektorban jelentősen jobb a víz minősége, mint a turisztikai övezetben lévő IV-esben - hangzott el az eseményen. A szervezők azt remélik, hogy egy nap a Palicsi-tó vízminősége is alkalmas lesz búvárfilmek készítésére.

Palics
búvárfilm

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:13, Frissítve: 12:34

Kukkantsatok be a néptánc világába!

Libbentek a szoknyák, ropogtak a cipők és csattantak a kezek a csizmákon - színvonalas néptáncprodukciókat láthatott a közönség Újvidéken, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.
11:59

Elhunyt Sára Sándor

Meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű