Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

A cannes-i fesztivál új szekciójában bemutatták Mundruczó Kornél filmjét

2021.07.12
07:32
Forrás
MTI
Nagy tapssal jutalmazta a közönség vasárnap este az Evolúció című alkotást.

A szemle idén létrehozott új szekciójában, a Cannes Premiere, vagyis Cannes-i bemutató elnevezésű válogatásban mutatták be Mundruczó filmjét. A holokauszt traumájának átörökítésével és az emlékezés témájával foglalkozó Evolúció a magyar rendező nyolcadik nagyjátékfilmje. Mundruczó már hetedik alkalommal szerepel a cannes-i fesztivál hivatalos programjában. A 97 perces alkotás a holokauszt traumájának három generáción átívelő hatásáról szól.

A versenyen kívüli szekció, a Cannes-i bemutató a fesztiválra rendszeresen visszatérő, már elismert alkotók innovatív munkáinak ad helyet. Az Evolúció mellett további 12 alkotást mutatnak be ebben a programban. A tervek szerint Magyarországon ősszel nézheti meg a közönség Mundruczó filmjét. (MTI)

Cannes
filmfesztivál
Mundruczó Kornél

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 10:01

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű