Ugrás a tartalomra

A Cantilena Kamarakórus adott hangversenyt Magyarkanizsán

2017.12.21
11:43
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi hangversenyt tartott tegnap este a magyarkanizsai Szent Pál-templomban a Cantilena Kamarakórus. Valódi ünnepre hangoló összeállítással készültek.

Megtelt a magyarkanizsai Szent Pált-templom, hisz a kórus karácsonyi koncertjének már nagy hagyománya van a városban. A karácsonyi hangulatú dalokat zongoraszó kísérte, Bús Atyimcsev Judit ugyanis rendszeresen kisegíti a kórust a fellépések alkalmával. Bús Atyimcsev Judit, zongoratanár: „Két, három évre visszamenőleg dolgozom velük, mióta először felkértek, hogy kísérjem őket alkalmanként, amikor szükségük van egy kis kíséretre, akkor szoktam velük játszani.”

A Cantilena Kamarakórus még a helyi általános iskola 100. évfordulója alkalmából létrehozott pedagóguskórusként kezdte meg működését. Eredményes utat tudhat maga mögött. A községi rendezvények mellett ott vannak minden fontosabb eseményen, és a szervezésben is kiváló munkát végeznek.

Tolnay Ilona, karnagy, Cantilena Kamarakórus: „Az idén házigazdája voltunk a Vajdasági Magyar Kórusok találkozójának, itt rendezték meg Magyarkanizsán ezt a nagy rendezvényt, és ez egy nagyon szép élmény volt, a nagytemplomban énekeltünk, de ezenkívül voltak fellépéseink, úgy hogy ha így lesz jövőre is, ilyen jelentőségű programokon tudunk fellépni, akkor meg leszünk elégedve.”

A kórust ma már az egész Kárpát-medencében ismerik. A telt házas ünnepváró koncert után a hallgatóság karácsonyi énekekkel és egy szép zenei élménnyel térhetett haza.

Cantilena Kamarakórus
hangverseny
Magyarkanizsán

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.