Ugrás a tartalomra

Citeratalálkozót tartottak Adorjánon

2017.10.22
20:37
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a „Szól a citera” elnevezésű citeratalálkozót Adorjánon. A szervező Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett még hét csoport lépett színpadra.

Az adorjáni „Szól a citera” című rendezvényt a magyarkanizsai Tisza Néptánc Egyesület táncosai indították. A találkozóra a helyi művelődési egyesület is jól felkészült. Az asszonykórus mellett három citerással is büszkélkedhetnek. Újhelyi Eszter, vezető, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület asszonykórusa: „Az egyesület 2005-ben alakult, Szőke Tisza a Művelődési Egyesület neve és dél-alföldi lakodalmas dalokkal lépünk föl, azzal készültünk.”

A balotaszállási citerások már jól ismerik Adorjánt, hisz nem ez az első alkalom, hogy itt mutatkoznak be. Oláh György, vezető, Balotaszállási Citerazenekar: „Hálaadási rendezvény, az volt az első alkalom, azóta jövünk minden ilyen citerás találkozó jellegű alkalomra, és legtöbbször a környékbeli dallal, népdalokkal, az utóbbi időben inkább nótákkal jelenünk meg, jobban szeretjük, mint a népdalokat, ez az igazság.”

A sokszínű fellépők mellett az eseményen jelen volt az egyesület elnöke is, Barát Katalin. Barát Katalin, elnök, Szőke Tisza Művelődési Egyesület: „Az idén harmadik alkalommal szerveztük a citerás találkozót, mi úgy mondjuk, hogy citerás találkozó és most táncosokat is hívtunk, hogy egy kicsit változatosabb legyen, mert nem olyan sok citerás csoport van a környékünkön.”

A hangulatos délután baráti beszélgetéssel és közös vacsorával zárult.

citeratalálkozó
Adorján

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.