Ugrás a tartalomra

Csak ülj a földre és beszélj az égre

2021.06.17
06:59
2021.06.17
16:43
Forrás
Pannon RTV
Radnóti Miklós költő verseiből összeállított zenés-irodalmi műsornak örvendhettek az érdeklődők a zentai Zenepavilonban.

Az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját idén immár XXV. alkalommal szervezték meg. A Radnóti Miklós költészetéből összeállított zenés-irodalmi Tájoló nevet viselő program szórakozást jelentett fiataloknak és időseknek egyaránt.

Baráth-Hajnal Anna, főszervező, Énekelt Versek Zentai Fesztiválja: „Egy újabb műsorral állhatunk a közönség előtt. Igaz, hogy Radnóti életét mutatja be, de egy más megvilágításban. Tudjuk, hogy tragikus élete volt Radnótinak, de mindig is az élni akarás költője volt és ezt az oldalát szeretnénk megvilágítani és az egész életútját bemutatjuk, egészen a születésétől az utolsó útjáig.”

A műsorban közreműködött a Pro Urbe díjas Mécsvirág együttes, valamint Tóth Péter Lóránt és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó is. Hajvert Ákos előadó elmondta, hogy Radnóti költészete régóta meghatározó szerepet tölt be életében és gyakran a költő verseiből merít erőt: „Radnóti Miklós nagyon izgalmas figura a magyar irodalomban. Izgalmas és szomorú, tragikus is ugyanakkor. Ő egy olyan intenzív háborús életet élt meg, amit ellensúlyozni tudott a nyugalmával. Számomra Radnóti költészete nyugalmat tud árasztani.”

A magyarországi Tóth Péter Lóránt, akit többen a kunszentmiklósi versvándorként ismernek, közel 12 éve jár Vajdaságban és elhivatottan tesz azért, hogy az itteni közönséghez is közelebb hozza Radnóti életét és költészetét: „A Mécsvirággal való barátságot is a Radnóti útnak köszönhetem tulajdonképpen, hiszen amikor volt ez a 2019-es út, ők eljöttek Cservenkára a templomba és Zomborba a Kaszinóba, ahol ezt a mai Radnóti előadást mutattuk be.”

A Tájoló zenés-irodalmi összeállítást még bemutatják Csókán, Kanizsán és Palicson.

Radnóti Miklós
Baráth Hajnal Anna
Mécsvirág

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.