Ugrás a tartalomra
Részlet az előadásból
Pannon RTV

Családi délelőtt a Zentai Magyar Kamaraszínházban

2019-01-12
18:16
2019-01-12
21:55
Forrás
Pannon RTV
Az égig érő fa című mesejátékot láthatták a nézők.
Családok a váróteremben

A rendezvény célja, hogy a gyerekek szüleikkel együtt egy tartalmas délelőttöt töltsenek el a színházban egy-egy gyermekelőadás alkalmával. A gyerekek többsége már nem első alkalommal látja az előadást, azonban teljesen más élményt nyújt számukra, hogy elmehetnek a szüleikkel is megnézni. Polgár Blanka, Zenta: „Nagyon tetszett, ahogy a színészek beleélték magukat a szerepbe, meg hogy zenés volt. A kedvencem a boszorkány volt, mert ő is beleélte magát, meg vicces volt a szövege is.”

A színház nézőtere szinte teljesen megtelt. A legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki kíváncsian figyelte az előadást.

Részlet az előadásból

A produkció egy éve van a színház repertoárján, ez idő alatt körülbelül 30 alkalommal adták elő Vajdaság- és Magyarország-szerte. Virág György, színész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „A színház az közösségi élmény kell, hogy legyen, ami azt jelenti, hogy ha a család együtt éli meg a színház élményét, akkor az mindenképp erősítő. A színházi élményről még azt is el kell mondanom, hogy nem feltétlen bent a színházteremben történik meg a dolog, hanem egészen onnan, hogy otthonról elindulnak, és egészen addig tart, amíg haza nem érnek, jó esetben még tovább is.”

Részlet az előadásból

A Zentai Magyar Kamaraszínház vezetősége fontosnak tartja, hogy családi programokkal a szülőknek és a gyermekeknek is egyaránt kikapcsolódást biztosítsanak. Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Ahogy itt látjuk a hátam mögött, azt hiszem, hogy nagyon jól mutatja a példa, ilyen események kellenek. Az előző években is többszörösen nekifutottunk a családi délelőttöknek, és mindig sikeresek voltak. A következő hónapban is lesz családi délelőtt.”

A Zentai Magyar Kamaraszínház legújabb készülő előadása egyébként szintén egy ismert mesét dolgoz fel, amelynek bemutatójára februárban számíthat a közönség.

Zenta
kamaraszínház
előadás

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.