Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csehov Három nővére Szabadkán

2021.09.14
16:56
2021.09.14
18:26
Forrás
Pannon RTV
Első bemutatóját tartja pénteken a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Ezúttal Csehov: Három nővér című darabját viszi színre Sebestyén Aba, romániai vendégrendező rendezésében.

Csehov Három nővérét már tavaly szerették volna műsorra tűzni, hiszen az lett volna a társulat klasszikus évada – mondta a társulat vezetője. Erre a világjárvány miatt nem volt lehetőség. Ezért örülnek, hogy most sikerült, és végre több színész léphet egyszerre színpadra. Az utóbbi időben ugyanis a járvány miatt kénytelenek voltak kis létszámú darabokat játszani.

Körmöci Petronella, társulatvezető, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „Ennek viszont az volt az ára, hogy nagyon keményen kellett dolgozni, és dolgozunk a mai napig, hiszen nálunk a produkciós költség nem emelkedett évek óta, és a körülményeink sem javultak, mint ahogy az itt látható. Sőt, ha jobban belegondolunk, minden nehezebb.”

Pannon RTV

Sebestyén Aba harmadszor rendez a Szabadkai Népszínházban. Mint mondja, régi vágya, hogy ezt a darabot megrendezze. Olyan gondolatokat próbáltak megfogni az előadásban, mint a boldogságkeresés, a magány érzése, az idővel való küzdelem, és milyen fontos kérdéseken múlik az élet sikere. Ezt próbálják vizuálisan és akusztikailag is megjeleníteni.

Sebestyén Aba, rendező, Marosvásárhely: „Próbáltunk úgy együtt gondolkodni, hogy a mából szólaljon meg az előadás, hogy érvényes gondolatokat hordozzon. Ezért egy kortalan világot próbálunk felvázolni. Semmiképp sem akartunk egy korhű jelmezben, korhű díszletben bemutatni ezt az előadást, de korszerűsíteni, illetve erőszakosan a mába sem akartuk hozni.”

Pannon RTV

Az előadás bemutatóját már az új járványügyi szabályozás szerint tartják, amit már megkapott a színház. Ismét csak a terem harmadában ülhetnek nézők, és kötelező a maszk viselése.

Csehov
Három nővér
Szabadka

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.