Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Cselédsorsról a zentai Alkotóházban

2021.02.27
07:09
2021.02.27
16:11
Forrás
Pannon RTV
Újra Mohorovics Szemerédi Magda nyugalmazott újságíró filmjeit vetítették a zentai Alkotóházban. Ezúttal a Cselédsors és a Királyok festője című alkotásokat tekinthették meg az érdeklődők.
Pannon RTV

Hugyik Richárd, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója a bevezetőben elmondta, hogy ezekkel a filmekkel Hoffmann Artúrra emlékeznek, a közelmúltban elhunyt operatőrre és rendezőre. Mohorovics Szemerédi Magda egykor az újvidéki televízió munkatársa volt, és a kultúra rovatot vezette, ahol ezeket a filmeket is levetítették.

Mohorovics Szemerédi Magda, nyugalmazott újságíró: „Engem már régen érdekelt az, hogy ugyan hány kastély volt valamikor, és van még, a Vajdaságban. Így kapóra jött, hogy felkerestük a még meglévő kastélyokat. Akkor még keményen szocializmus és kommunizmus volt, és kitaláltam, hogy ne azt a címet adjuk, hogy a kastélyok, hanem ha a cselédekről szól, akkor az jobban hangzik. Valóban a cselédeket kerestem meg, mert a kastélyok lakóit régen elűzték azokból.”

Mohorovics Szemerédi Magda
Zenta
Alkotóház
Cselédsorsok
Királyok festője

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:01

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!