Ugrás a tartalomra

Cselédsorsról a zentai Alkotóházban

2021.02.27
07:09
2021.02.27
16:11
Forrás
Pannon RTV
Újra Mohorovics Szemerédi Magda nyugalmazott újságíró filmjeit vetítették a zentai Alkotóházban. Ezúttal a Cselédsors és a Királyok festője című alkotásokat tekinthették meg az érdeklődők.

Hugyik Richárd, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója a bevezetőben elmondta, hogy ezekkel a filmekkel Hoffmann Artúrra emlékeznek, a közelmúltban elhunyt operatőrre és rendezőre. Mohorovics Szemerédi Magda egykor az újvidéki televízió munkatársa volt, és a kultúra rovatot vezette, ahol ezeket a filmeket is levetítették.

Mohorovics Szemerédi Magda, nyugalmazott újságíró: „Engem már régen érdekelt az, hogy ugyan hány kastély volt valamikor, és van még, a Vajdaságban. Így kapóra jött, hogy felkerestük a még meglévő kastélyokat. Akkor még keményen szocializmus és kommunizmus volt, és kitaláltam, hogy ne azt a címet adjuk, hogy a kastélyok, hanem ha a cselédekről szól, akkor az jobban hangzik. Valóban a cselédeket kerestem meg, mert a kastélyok lakóit régen elűzték azokból.”

Mohorovics Szemerédi Magda
Zenta
Alkotóház
Cselédsorsok
Királyok festője

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.