Ugrás a tartalomra

Cserhalmi György a Teátrum Neked! - Zentai Teátrumi Napokon

2019.02.21
10:21
2019.02.21
16:26
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény első napján a nézők az Életnagyság című beszélgetést hallhatták, amelyben Cserhalmi György Kossuth-díjas színművésszel Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára beszélgetett.

A színházi fesztivál megnyitóján Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója köszöntötte a nagyérdeműt. A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság közös szervezésében megvalósuló rendezvényen a nézők többek között három gyerekeknek, és négy felnőtteknek szóló előadást is megnézhetnek.

A színházi fesztivál megnyitóján Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója köszöntötte a nagyérdeműt, majd az Életnagyság című beszélgetés során Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művészt a pályafutásáról és filmes szerepeiről is faggatta

Szabó László, titkár, Magyar Teátrumi Társaság: „Azért választottuk Cserhalmi Györgyöt ennek az évnek a nyitóprodukciójává, mert biztosak voltunk benne, hogy azok a mondatok, amiket ő elmond a magyar színjátszásról, a magyar művészetről, a magyar kultúráról, a magyar nemzetről, azok összekovácsoló erejűek.”

Cserhalmi György elmondta, a Kaposvári Egyetemen a tanári munkája során kiemelkedően fontosnak tartja, hogy bizalmi légkört teremtsen a színésznövendékek számára: „Mindenekelőtt nem viselkedem tanárként. Elmondtam, hogy nagybátyjuk vagyok vagy nagyapjuk vagy az apjuk. Amelyikre szükségük van a három közül. Működik ez. Mert olyan erős a bizalom, hogy nincsenek hazugságok.”

A vasárnapig tartó rendezvényen, amely a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság közös szervezésében valósul meg, a nézők gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadásokat is láthatnak.

Zenta
Cserhalmi György

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.