Ugrás a tartalomra
kiállításmegnyitó
Pannon RTV

Csikós Tibor képkiállítása tekinthető meg Magyarkanizsán

2018-05-19
20:56
2018-05-19
21:14
Forrás
Pannon RTV
Csikós Tibor martonosi születésű, 2002 óta a svédországi Göteborgban élő festő- és grafikusművész Rétegek című önálló gyűjteményes kiállítása nyílt meg a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.

A kiállítást, amelyet június 15-ig tekinthetnek meg az érdeklődők, Valkay Zoltán építészmérnök, művészeti író nyitotta meg. A falakon a művész utóbbi 25-30 évben készült grafikáit és festményeit, valamint kisméretű szobrait láthatja a nagyérdemű. A grafikákról egykori barátai, ismerősei tekintenek a látogatókra, de akadnak magyarkanizsai ihletésű és persze modern, körkompozíciós alkotások is a kiállított képeken. A megnyitó hangulatát Asztalos Alfrédnak, az Alapfokú Zeneiskola klarinét-tanárának muzsikája színesítette. Csikós Tibort külön örömmel tölti el, hogy újra az egykori mesteréről elnevezett képtárban állíthatta ki alkotásait.

Csikós Tibor: „2009-ben volt itt egy hasonló gyűjteményes kiállításom. Az idő múlik, majdnem tíz év telt el azóta, úgy gondoltam, hogy aktuális és igenlő választ kaptam rá. Most itt vagyunk egy újabb kiállításon, igyekeztem nem ugyanazokat a munkákat bemutatni, amik már szerepeltek itt, a Dobó Tihamér Galériában.”

Csikós Tibor
képkiállítás
Magyarkanizsa

Most

Népszerű