Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csizmadia Anna a barátaival lépett fel Szabadkán

2019-09-19
22:20
2019-09-20
21:49
Forrás
Pannon RTV
Csizmadia Anna édesanyjával is énekelt csütörtökön a VM4K szervezésében megtartott népzenei esten Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban.

Egyházi népénekek, bánsági, nyugat-bácskai, kalotaszegi és gyimesi gyűjtések is elhangzottak a koncerten.

A Juhász zenekar kislánykora óta kíséri Annát, sok közös fellépésük volt már. A mostani esten Annának rendelte magát alá a Juhász zenekar, itt is kísérő szerepben játszottak.

Sokféle hangszert szólaltattak meg, a vonóshangszerek, a tamburák, az ütőgardon, a duda és a furulya, mind illeszkedik valamelyik tájegység zenéjéhez.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Anna hangja mindenféle tájegységhez nagyon szépen illik, de persze elsősorban az ő saját kupuszinai nyelvjárásához, illetve az az ismeret, amit ő gyerekkora óta magával hoz a kupuszinai zenéből, az talán a legerősebb és a legmeghatározóbb.”

Anna a barátaival sokszor énekel, de ritka pillanat, hogy az édesanyjával egy színpadon lehet. Azt mondja, felemelő érzés: „Keveset énekelhetek vele a színpadon, de annál többet énekelhetek vele természetes közegben otthon. Nagyon szeretem az ő hangját, és nagyon szeretek vele együtt énekelni.”

Csizmadia Anna, a 2012-es Fölszállott a páva népzenei vetélkedő szóló ének és hangszer kategóriájának győztese jelenleg Szegeden él, de dolgozik Szabadkán a Zeneiskolában, és Hódmezővásárhelyre is átjár tanítani.

VM4K
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka
Juhász zenekar

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.