Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csizmadia Anna a barátaival lépett fel Szabadkán

2019.09.19
22:20
2020.02.10
19:49
Forrás
Pannon RTV
Csizmadia Anna édesanyjával is énekelt csütörtökön a VM4K szervezésében megtartott népzenei esten Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban.

Egyházi népénekek, bánsági, nyugat-bácskai, kalotaszegi és gyimesi gyűjtések is elhangzottak a koncerten.

A Juhász zenekar kislánykora óta kíséri Annát, sok közös fellépésük volt már. A mostani esten Annának rendelte magát alá a Juhász zenekar, itt is kísérő szerepben játszottak.

Sokféle hangszert szólaltattak meg, a vonóshangszerek, a tamburák, az ütőgardon, a duda és a furulya, mind illeszkedik valamelyik tájegység zenéjéhez.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Anna hangja mindenféle tájegységhez nagyon szépen illik, de persze elsősorban az ő saját kupuszinai nyelvjárásához, illetve az az ismeret, amit ő gyerekkora óta magával hoz a kupuszinai zenéből, az talán a legerősebb és a legmeghatározóbb.”

Anna a barátaival sokszor énekel, de ritka pillanat, hogy az édesanyjával egy színpadon lehet. Azt mondja, felemelő érzés: „Keveset énekelhetek vele a színpadon, de annál többet énekelhetek vele természetes közegben otthon. Nagyon szeretem az ő hangját, és nagyon szeretek vele együtt énekelni.”

Csizmadia Anna, a 2012-es Fölszállott a páva népzenei vetélkedő szóló ének és hangszer kategóriájának győztese jelenleg Szegeden él, de dolgozik Szabadkán a Zeneiskolában, és Hódmezővásárhelyre is átjár tanítani.

VM4K
Kosztolányi Dezső Színház
Juhász zenekar
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.