Ugrás a tartalomra

Csizmadia Anna a barátaival lépett fel Szabadkán

2019.09.19
22:20
2020.02.10
19:49
Forrás
Pannon RTV
Csizmadia Anna édesanyjával is énekelt csütörtökön a VM4K szervezésében megtartott népzenei esten Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban.

Egyházi népénekek, bánsági, nyugat-bácskai, kalotaszegi és gyimesi gyűjtések is elhangzottak a koncerten.

A Juhász zenekar kislánykora óta kíséri Annát, sok közös fellépésük volt már. A mostani esten Annának rendelte magát alá a Juhász zenekar, itt is kísérő szerepben játszottak.

Sokféle hangszert szólaltattak meg, a vonóshangszerek, a tamburák, az ütőgardon, a duda és a furulya, mind illeszkedik valamelyik tájegység zenéjéhez.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Anna hangja mindenféle tájegységhez nagyon szépen illik, de persze elsősorban az ő saját kupuszinai nyelvjárásához, illetve az az ismeret, amit ő gyerekkora óta magával hoz a kupuszinai zenéből, az talán a legerősebb és a legmeghatározóbb.”

Anna a barátaival sokszor énekel, de ritka pillanat, hogy az édesanyjával egy színpadon lehet. Azt mondja, felemelő érzés: „Keveset énekelhetek vele a színpadon, de annál többet énekelhetek vele természetes közegben otthon. Nagyon szeretem az ő hangját, és nagyon szeretek vele együtt énekelni.”

Csizmadia Anna, a 2012-es Fölszállott a páva népzenei vetélkedő szóló ének és hangszer kategóriájának győztese jelenleg Szegeden él, de dolgozik Szabadkán a Zeneiskolában, és Hódmezővásárhelyre is átjár tanítani.

VM4K
Kosztolányi Dezső Színház
Juhász zenekar
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.