Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Csodás kézimunkákat állítottak ki Topolyán

2018-06-13
08:25
2018-06-13
17:40
Forrás
Pannon RTV
A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Tulipán kézimunkacsoportjának kiállításával elkezdődött a VII. Közép-Bácskai Népművészeti Fesztivál Topolyán.

 kézimunka-kiállítást a moziterem előcsarnokában nyitottak meg kedden este.

Kalotaszegi dallamokkal nyílt meg a VII. Közép-Bácskai Népművészeti Fesztivál. Szebbnél-szebb kézimunkákat hozott el a kiállításra a topolyai Tulipán Kézimunkacsoport, amely hét éve tevékenykedik a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ berkeiben.

Dávid Margit, vezető, Tulipán Kézimunkacsoport: „Többfajta technikájú mintákat csinálunk, ami richeliős, fehérhímzés, szabadrajzú, keresztöltés, gömöri hímzés, matyó hímzés, tehát sokféle, quilling képeket csinálunk, kosarakat csinálunk, rózsacsokrokat csinálunk, csuhémunkákat csinálunk, nemezelünk.”

A szokáshoz híven a csoport idén is vendégül lát egy környékbeli kézimunkacsoportot, ebben az évben a bajsai Fürge Ujjak csoportját, akik kalocsai és matyóhímzéseket hoztak a kiállításra.

Belada Piroska, tag, Fürge Ujjak Kézimunkacsoport, Bajsa: „Megtisztelve éreztük magunkat, amikor a Tulipánosok meghívtak bennünket, a mi csoportunk egy kis csoport, nyolc-tíz ember, az aki aktív, de minden héten összejövünk, csináljuk a dolgunkat és igyekezünk újabb és újabb dolgokat megpróbálni.”

A Közép-Bácskai Népművészeti Fesztivál célja, hogy összefogja a környékbeli hagyományokat, értékeket egy rendezvénysorozaton belül.

Kisimre Szerda Anna, elnök, Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ: „Nemcsak az évadzáró műsor keretében mutatkoznak be a környékbeli táncegyüttesek, zenekarok vagy énekcsoportok, hanem egy családi nappal is kibővítettük a rendezvénysorozatunkat, azzal a céllal, hogy önfeledt szórakozásra, önmagunk szórakoztatására és mindannyiunk szórakoztatására egy kellemes napot töltsünk együtt, főzőversennyel, kézműves foglalkozással.”

A kézimunka kiállítás szombatig tekinthető meg hétköznapokon 9 és 19 óra között, az utolsó napon délig. A művelődési központ évadzáróját pénteken 19:30-tól a Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokában tartják, valamint június 23-án, szombaton a topolyai vásártéren szervezik meg a családi napot.

Topolya
Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ
Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál

Most

11:26, Frissítve: 11:33

Idén elmaradhat az ősz

Az előrejelzés szerint az egész augusztust és a teljes kontinenst jellemző hőség ősz végéig kitart. Legalábbis ezt jósolta az accuweather.com.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.