Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Csóka az első témája a Merítő című könyvsorozatnak

2023.03.29
15:17
2023.03.29
15:32
Forrás
Pannon RTV
A Merítő című könyvsorozat első kötetét mutatták be Csókán a színházteremben a Vajdasági magyar könyv és olvasás napja alkalmából. Az első könyv témája Csóka, a településsel kapcsolatos intézmények, épületek és értékek szerepelnek benne.

A Merítő című könyvsorozat első része Csókáról szól. Az ismeretterjesztő kiadvány szerkesztője Resócki Rolland és Berényi Emőke. A kötetben interaktív módon, rejtvényes feladatok által mutatják be a tájegységek, településük nevezetességeit.

Berényi Emőke, a könyv egyik szerkesztője: „Szerencsére létezik már a Vajdasági Magyar Értéktár, aminek van egy csókai része is. A bemutatón is ismertetik a gyűjtött mindenféle érdekes adatokat. Utalnék most például a csókai télapóra, aki létező személy volt és hát egy ilyen rakétával felszerelt biciklivel járta a környék gyerekeit, és nagyon kedvelték, mert némi elemózsiáért cserébe mindig megajándékozta őket mindenféle csokoládéval. Hasonlóan érdekes helyi arcokat, nevezetességeket próbáltunk mi is bemutatni.”

A foglalkoztató könyvet elsősorban a felsős tanulóknak szánják, hogy még jobban megismerjék településüket és az itthonmaradásra sarkallják őket.

Resócki Vázsonyi Csilla, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Csókai, helyismereti, honismereti ismereteket igyekszik átadni játékosan, sok feladattal, gondolkodásra, kutatásokra sarkalló feladatokkal készült. A könyv a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére jött létre, mégpedig a Másnak térkép e táj címet viselő mintaprogram keretében.”

A bemutatót követően a könyvből a tanulók egy-egy példányt magukkal is vihettek.

Csóka
könyvbemutató
Berényi Emőke
Resócki Vázsonyi Csilla

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű