Ugrás a tartalomra

Csókán bemutatták Ambrus Attila és Sarány István közös kötetét

2018.01.24
09:06
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A könyv a két újságíró publicisztikai szövegeit tartalmazza. A kiadványt Léphaft Pál rajzai teszik teljessé. A vajdasági körutat az idén 15 éves Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete szervezte.

Egy könyvben két különálló kötet – így jellemezhető a közös munka. Ambrus Attila válogatása a Szóbeszéd címet kapta, megfordítva a könyvet pedig már Sarány István Szertelen szószedet című válogatását olvashatjuk. A szerzők saját publicisztikai írásaikból mutatnak be egy-egy részletet.

Sarány István, főszerkesztő, Hargita Népe napilap, Csíkszereda: „Próbáltam kritikus szemmel újraolvasni az írásaimat, és természetesen azokat válogattam ki, amelyek a napi eseményeken is túlmutatnak. Tehát, amelyikről úgy éreztem, hogy 3-4 év elteltével is van még mondanivalója annak az írásnak.”

Ambrus Attila öt évre visszamenő írásai közül válogatott, a kötetbe pedig fordított időrendi sorrendbe kerültek bele. Ezáltal egyfajta rálátást kívánt nyújtani az elmúlt öt évre vonatkozóan.

Ambrus Attila, főszerkesztő, Brassói Lapok, Brassó: „Egyúttal le is zártam ezt a periódust, amely egyike volt azoknak az időszakoknak, amikor az erdélyi magyar újságírók még bizakodva tekintettek a jövő felé. Ez a periódus sajnos véget ért, de úgy érzem, hogy érdemes kötetbe zárni ezeknek az írásoknak az optimizmusát, hogy meríthessen belőle az, aki reméli, hogy visszatérnek azok az idők, amikor derűlátóbban lehet a jövőbe tekinteni.”

A könyvbemutató vajdasági előadásait a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete szervezte. Már több mint tíz éve jó kapcsolatban állnak a Magyar Újságírók Romániai Egyesületével. Tóth Lívia, alelnök, VMÚE: „Mivel ennek a kötetnek van egy vajdasági szála, a harmadik szerző, ha mondhatjuk így, Léphaft Pál, a Magyar Szó karikaturistája, tehát az ő rajzai, karikatúrái vannak a kötetben. Ezért tartottuk fontosnak, hogy az itteni közönség is megismerkedjen vele.”

A kötetet csütörtökön Újvidéken az Európa Kollégiumban mutatják be.

Csóka
Szóbeszéd
Szertelen szószedet
Ambrus Attila
Sarány István

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.