Ugrás a tartalomra

A Csókos asszonnyal zárta az évadot az Újvidéki Színház társulata (videó)

2017-06-14
17:28
A telt házas előadást követően Venczel Valentin igazgató értékelt, majd elmondta azt is, hogy idén rendhagyó módon miért nem jelentették be az újvidéki évadzárót követően a Pataki Gyűrű-díj öt jelöltjének nevét
A telt házas előadást követően Venczel Valentin igazgató értékelt, majd elmondta azt is, hogy idén rendhagyó módon miért nem jelentették be az újvidéki évadzárót követően a Pataki Gyűrű-díj öt jelöltjének nevét. Telt ház előtt zárta az évadot a Csókos asszonnyal az Újvidéki Színház. A színészek így értékelték az elmúlt évet. Krizsán Szilvia, színész, Újvidéki Színház: „Voltak nagyon jó, voltak kevésbé jó előadásaink, de hát ez így szokott lenni egy évaddal mindig, tehát ez így van, amióta színház a színház.” Kőrösi István, színész, Újvidéki Színház: „Én a hat produkcióból háromban játszottam, úgyhogy kívülről is tudtam nézni a dolgokat, meg belülről is. Úgy érzem, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk, és nem is rossz eredményekkel.” Az intézmény igazgatója szerint az elmúlt tíz év legsikeresebb évadát tudhatják maguk mögött, amit a médiából érkezett visszajelzések, értékelések is igazolnak. Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „Profilmódosítás történt az elmúlt három év, illetve négy év során, és ennek a profilmódosításnak a körvonalazott formája körvonalazott megvalósítása az ebben a 43. évadban beteljesült.”Vicsek Károly, az idei Patak Gyűrű-díj szelektora ott volt ugyan az évadzárón, de nem olvasta fel a jelöltek névsorát. Hogy miért, arról az Újvidéki Színház igazgatója nyilatkozott. „A Pataki Gyűrű alapító okmánya körüli értelmezési nézeteltérésünk van a szelektor és direktórium között. Éppen ezért a szelektor által kijelölt öt jelölt nevét még nem szeretnénk a nyilvánosságra hozni.” A jövő évad augusztusban indul, egy zenés drámával, októberben pedig a Boris Davidović síremléke című Danilo Kiš darabot láthatja a közönség.
évadzáró
Újvidéki Színház
Csókos asszony

Most

12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.
08:54, Frissítve: 12:58

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.

Népszerű