Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csonka Ferenc és zenekara a szabadkai Népkörben

2020-09-20
13:35
2020-09-20
15:16
Forrás
Pannon RTV
Csonka Ferenc, Halmos Béla-vándordíjas prímás és zenekara koncertezett szombat este a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Katona- és kalotaszegi dalok is felcsendültek. A járványügyi előírások miatt korlátozott számú néző vett részt a zenés esten. A bejáratnál lázat mértek, és a maszk viselése is kötelező volt.

Az autentikus népzenei összeállítások mellett Csonka Ferenc legújabb lemezéről is hallhatott dalokat a közönség. A prímás Márkus Barbarossa János Halmos Bélának készített mesterhegedűjén szólaltatta meg a műveket. Csonka Ferenc, prímás: „Tudjuk jól, hogy jó szerszám nélkül nincs jó szakma. Nekünk, zenészeknek a jó hangszer a jó szerszám. Tehát jó szerszám nélkül nem lehet olyan jól muzsikálni, illetve bizonyos korlátok lépnek fel a zenei kifejezésmódot illetően. Tehát sokkal jobb és könnyebb jó hangszeren muzsikálni.”

A művelődés a koronavírus által egyik leginkább sújtott terület - mondta el Polyákovity Izabella. A Népkör munkatársa hozzátette, a megfelelő előírások betartása mellett szeretnék segíteni a kulturális élet újraindítását Szabadkán. „Nagyon örülünk, hogy újra a Népkör berkein és falain belül köszönthetjük közönségünket, és élőben is élvezhetik műsorainkat. Nyáron az Interetno fesztivált online tudtuk megtartani, viszont folytatjuk a fesztiválhangulatot.”

A művelődési központban csütörtökön A magyar Olimpiász című ismeretterjesztő dokumentumfilmet mutatják be a szabadkai közönségnek.

Csonka Ferenc
Népkör Magyar Művelődési Központ
koncert

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű