Ugrás a tartalomra

Csonka Ferenc és zenekara a szabadkai Népkörben

2020.09.20
13:35
2020.09.20
15:16
Forrás
Pannon RTV
Csonka Ferenc, Halmos Béla-vándordíjas prímás és zenekara koncertezett szombat este a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Katona- és kalotaszegi dalok is felcsendültek. A járványügyi előírások miatt korlátozott számú néző vett részt a zenés esten. A bejáratnál lázat mértek, és a maszk viselése is kötelező volt.

Az autentikus népzenei összeállítások mellett Csonka Ferenc legújabb lemezéről is hallhatott dalokat a közönség. A prímás Márkus Barbarossa János Halmos Bélának készített mesterhegedűjén szólaltatta meg a műveket. Csonka Ferenc, prímás: „Tudjuk jól, hogy jó szerszám nélkül nincs jó szakma. Nekünk, zenészeknek a jó hangszer a jó szerszám. Tehát jó szerszám nélkül nem lehet olyan jól muzsikálni, illetve bizonyos korlátok lépnek fel a zenei kifejezésmódot illetően. Tehát sokkal jobb és könnyebb jó hangszeren muzsikálni.”

A művelődés a koronavírus által egyik leginkább sújtott terület - mondta el Polyákovity Izabella. A Népkör munkatársa hozzátette, a megfelelő előírások betartása mellett szeretnék segíteni a kulturális élet újraindítását Szabadkán. „Nagyon örülünk, hogy újra a Népkör berkein és falain belül köszönthetjük közönségünket, és élőben is élvezhetik műsorainkat. Nyáron az Interetno fesztivált online tudtuk megtartani, viszont folytatjuk a fesztiválhangulatot.”

A művelődési központban csütörtökön A magyar Olimpiász című ismeretterjesztő dokumentumfilmet mutatják be a szabadkai közönségnek.

Csonka Ferenc
Népkör Magyar Művelődési Központ
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.