Ugrás a tartalomra
Pixabay

Csonka Ferencé a Halmos Béla vándordíj

2019-05-13
19:37
Forrás
Hagyományok Háza
Az elismerés nem csak pénzjutalommal jár.

Csonka Ferenc vajdasági prímás kapta idén a Halmos Béla vándordíjat - olvashatjuk a budapesti Hagyományok Háza honlapján. A vándordíj a pénzjutalom mellett magában foglalja Barbarossa János Halmos Bélának készített mesterhegedűjének egy éves használatát. A díjat olyan személy kaphatja, aki 40 év alatti aktív prímás, határokon is átívelő, elkötelezett munkásságot folytat, hagyományos népi hangszeres zenét játszik és táncházakon muzsikál.

Csonka Ferenc
prímás
Halmos Béla vándordíj

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:18, Frissítve: 07:24

Meghaladta a 60 milliót az igazolt fertőzöttek száma

A világszerte hivatalosan nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 60 millió 720 ezer, a halálos áldozatok száma pedig 1 millió 426 ezer fölé emelkedett, több mint 42 millióan viszont már meggyógyultak a worldometers.info adatai szerint.
18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.