Ugrás a tartalomra

Csütörtökön ünnepli a születésnapját az Újvidéki Színház

2022.01.24
20:31
Forrás
Pannon RTV
Január 27-én tekintheti meg a közönség Az idióta című előadás első ismétlését.

Az ünneplés január 24-én, hétfőn kezdődött a Tündér Míra című produkcióval, amelyet a legkisebbeknek szántak. A Zentai Magyar Kamaraszínház gyerekelőadását Krizsán Szilvia rendezte. „Nagyon örültem, hogy sikerült összehozni. Annak is nagyon örültem, hogy Újvidéken is el tudtuk játszani ezt az előadást, annak meg végképp, hogy egy ilyen covid-időszakban néző is volt. Most azért nem annyira jellemző, hogy színházba jár az ember, úgyhogy nagyon kellemesen meglepődtem, hogy ahányan bejöhettek, annyian nagyjából be is jöttek a terembe. Én úgy érzékeltem, hogy szerették a gyerekek, követték az előadást.”

Január 25-én, kedden Barácius Zoltán Értelemmel, érzelemmel című könyvének bemutatóját tartják, egy nappal később pedig a Szabadkai Népszínház Három nővér című előadása következik. A születésnapon csütörtökön tekintheti meg a közönség Az idióta című darab első ismétlését. Lénárd Róbert, művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Szoktunk így kitalálni dolgokat, hogy mivel ünnepeljük meg a születésnapunkat, aztán idén most az lett ebből, hogy Az idiótának csak a bemutatója volt meg, nagyon nagy részt a meghívott közönséggel, a protokoll közönséggel, és tulajdonképpen úgy láttuk jónak, hogy 27-én lenne az ideális alkalom arra, hogy a születésnapunkat úgy ünnepeljük meg, hogy végre a nagyközönség elé tárjuk ezt az előadást, amire egyébként eddig nagyon jók a visszhangok.”

A születésnapi hetet szombaton a Kosztolányi Dezső Színház Szabadkai szecesszió című vendégjátéka zárja, Zlatko Paković rendezésében. Jegyek az előadásokra az Újvidéki Színház honlapján, továbbá a 021/525-552 és a 021/657-25-26 telefonszámokon foglalhatók.

Újvidéki Színház
születésnap

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.