Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csütörtökön ünnepli a születésnapját az Újvidéki Színház

2022.01.24
20:31
Forrás
Pannon RTV
Január 27-én tekintheti meg a közönség Az idióta című előadás első ismétlését.

Az ünneplés január 24-én, hétfőn kezdődött a Tündér Míra című produkcióval, amelyet a legkisebbeknek szántak. A Zentai Magyar Kamaraszínház gyerekelőadását Krizsán Szilvia rendezte. „Nagyon örültem, hogy sikerült összehozni. Annak is nagyon örültem, hogy Újvidéken is el tudtuk játszani ezt az előadást, annak meg végképp, hogy egy ilyen covid-időszakban néző is volt. Most azért nem annyira jellemző, hogy színházba jár az ember, úgyhogy nagyon kellemesen meglepődtem, hogy ahányan bejöhettek, annyian nagyjából be is jöttek a terembe. Én úgy érzékeltem, hogy szerették a gyerekek, követték az előadást.”

Pannon RTV

Január 25-én, kedden Barácius Zoltán Értelemmel, érzelemmel című könyvének bemutatóját tartják, egy nappal később pedig a Szabadkai Népszínház Három nővér című előadása következik. A születésnapon csütörtökön tekintheti meg a közönség Az idióta című darab első ismétlését. Lénárd Róbert, művészeti vezető, Újvidéki Színház: „Szoktunk így kitalálni dolgokat, hogy mivel ünnepeljük meg a születésnapunkat, aztán idén most az lett ebből, hogy Az idiótának csak a bemutatója volt meg, nagyon nagy részt a meghívott közönséggel, a protokoll közönséggel, és tulajdonképpen úgy láttuk jónak, hogy 27-én lenne az ideális alkalom arra, hogy a születésnapunkat úgy ünnepeljük meg, hogy végre a nagyközönség elé tárjuk ezt az előadást, amire egyébként eddig nagyon jók a visszhangok.”

Pannon RTV

A születésnapi hetet szombaton a Kosztolányi Dezső Színház Szabadkai szecesszió című vendégjátéka zárja, Zlatko Paković rendezésében. Jegyek az előadásokra az Újvidéki Színház honlapján, továbbá a 021/525-552 és a 021/657-25-26 telefonszámokon foglalhatók.

Újvidéki Színház
születésnap

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű