Ugrás a tartalomra

Danyi Zoltán a legjobb szerző, Puskás Zoltán a legjobb rendező

2012.09.22
19:29
2017.10.16
11:15
A 12. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny szakmai zsűrije a legjobb szerzőnek Danyi Zoltánt, a legjobb rendezőnek pedig Puskás Zoltánt nyilvánította
A 12. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny szakmai zsűrije a legjobb szerzőnek Danyi Zoltánt, a legjobb rendezőnek pedig Puskás Zoltánt nyilvánította. Az Újvidéki Színházban évről évre megrendezik a versenyt a magyar dráma napja alkalmából. A darabokat egy nap alatt kell megírni, az elkészült műveket pedig vajdasági színművészek és rendezők közreműködésével szintén egy nap alatt állítják színpadra. Egyazon estén három ősbemutatót láthatott ezúttal is az Újvidéki Színház közönsége. A műsorrend szerint a közönség harmadszorra a Terék Anna szövegéből készült előadásnak tapsolhatott, amely harmadik díjas is lett. Puskás Zoltán rendezte, aki viszont elnyerte a legjobb rendezőnek járó elismerést. Kokan Mladenović rendezése harmadik díjas lett, míg a darab írója, Danyi Zoltán a legjobb szerzőnek járó díjat érdemelte ki.



A Lőkös Ildikó, Gerold László és Antal Szilárd összetételű zsűri értékelése szerint Ferenc Judit darabja, melyet másodikként mutattak be, második helyezést érdemelt ki, és szintén második lett Gemza Péter, a darab rendezője is. A legjobb női szereplő díját Krizsán Szilvia érdemelte ki, a legjobb férfi szereplő pedig Nenad Pećinar lett. Pámer Csilla a legjobb női, míg Pálfi Ervin a legjobb férfi epizódszerepért kapott díjat. A közönség szavazatai alapján kiosztották a múlt évad legjobb színészi díjait is. Ismét Elor Emina és Balázs Áron kapta a legtöbb szavazatot, a legjobb epizodistáknak pedig Szilágyi Ágotát és Hajdú Tamást minősítették a nézők.

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.