Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

De mi lett a nővel? - a Zentai Magyar Kamaraszínház új darabja

2020-10-26
12:39
2020-10-26
16:24
A szereplők végig azon tanakodnak, hogy mi történt Irina Bikulinával.

De mi lett a nővel? címmel mutatta be legújabb darabját a Zentai Magyar Kamaraszínház. A darab alaptörténete három vándorszínészről szól, akik Bikulina bankár estjére tartanak, ahol fellépnek. A szereplők végig azon tanakodnak, hogy mi történt Irina Bikulinával, a bankár unokahúgával. Történeteket mesélnek, amelyeket végül el is játszanak. A darabot Dévai Zoltán, a kamaraszínház színésze rendezte, az előadás három főhősét pedig színésztársai, Szilágyi Áron, Virág György és Pap Arnold alakítják.

Dévai Zoltán, rendező: „Az egyetemen úgy dolgoztunk, hogy mesterség órára mindenkinek voltak jelenetei, és egymást rendeztük, egymást segítettük. Úgy, hogy ilyen formában már találkoztunk egymással, hogy valaki a színpadon, valaki meg lent a nézőtéren. Segít, hogy ismerjük egymást, félmondatból megértjük a másikat, néha nem is kell szavakkal kommunikálni. Nagyon sokszor ugyan arra gondoltunk. De viszont meg is nehezítette, hogy őszinte legyek, mert nem mindegy, hogy az ilyen emberekkel az ilyen baráti kapcsolatot hogyan ápolja tovább.”

Zentai Magyar Kamaraszínház
előadás

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.