Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

De mi lett a nővel? - a Zentai Magyar Kamaraszínház új darabja

2020.10.26
12:39
2020.10.26
16:24
A szereplők végig azon tanakodnak, hogy mi történt Irina Bikulinával.

De mi lett a nővel? címmel mutatta be legújabb darabját a Zentai Magyar Kamaraszínház. A darab alaptörténete három vándorszínészről szól, akik Bikulina bankár estjére tartanak, ahol fellépnek. A szereplők végig azon tanakodnak, hogy mi történt Irina Bikulinával, a bankár unokahúgával. Történeteket mesélnek, amelyeket végül el is játszanak. A darabot Dévai Zoltán, a kamaraszínház színésze rendezte, az előadás három főhősét pedig színésztársai, Szilágyi Áron, Virág György és Pap Arnold alakítják.

Pannon RTV

Dévai Zoltán, rendező: „Az egyetemen úgy dolgoztunk, hogy mesterség órára mindenkinek voltak jelenetei, és egymást rendeztük, egymást segítettük. Úgy, hogy ilyen formában már találkoztunk egymással, hogy valaki a színpadon, valaki meg lent a nézőtéren. Segít, hogy ismerjük egymást, félmondatból megértjük a másikat, néha nem is kell szavakkal kommunikálni. Nagyon sokszor ugyan arra gondoltunk. De viszont meg is nehezítette, hogy őszinte legyek, mert nem mindegy, hogy az ilyen emberekkel az ilyen baráti kapcsolatot hogyan ápolja tovább.”

Zentai Magyar Kamaraszínház
előadás

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.