Ugrás a tartalomra

Decemberben ismét Synergy fesztivál

2021.11.10
17:59
2021.11.10
19:00
Forrás
Pannon RTV
December 6. és 12. között rendezik meg a Synergy fesztivált. A kisebbségi színházakat felvonultató nemzetközi rendezvényt az Újvidéki Színház szervezi.

Hét előadást tekinthet majd meg a közönség, amelyek a különbözőség, illetve a látomás és valóság eszmei-esztétikai dilemmáival foglalkoznak. Németországi, romániai, magyarországi, horvátországi és szerbiai színházak fognak szerepelni. Az idei fesztivál támasza lesz a következő évinek, amely Újvidék Európa Kulturális Fővárosa programjának a keretén belül történik.

Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója: „Az a tény, hogy itt különböző nemzetiségű és különböző, kisebbségi nyelveken tevékenykedő művészek, íme már öt éve tulajdonképpen együtt vannak, és hogy továbbra is tervezik, tervezzük a jövőt, én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jelentős és értékes mozzanat, amit a Synergy fesztivállal kapcsolatosan meg kell említeni.”

Synergy Fesztivál
Venczel Valentin
Újvidék
színház

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.

Népszerű