Ugrás a tartalomra

A délvidéki magyar színjátszás három napos ünnepe

2017.10.21
15:36
2017.10.21
15:43
Forrás
hirado.hu
Felolvasószínházi előadásokkal, vendégjátékkal és díjátadóval ünneplik idén három napon át a délvidéki magyar színjátszás napját Szabadkán.

Október 27-én, pénteken két kortárs felolvasószínházi darabot, a szabadkai Népszínház drámapályázatának győztes munkáit mutatják be a vajdasági magyar színészek. Egy nappal később, szombaton az Újvidéki Színház előadása vendégszerepel. Október 29-én, a délvidéki magyar színjátszás napján adják át a legrangosabb vajdasági szakmai elismerést, a Pataki-gyűrűt. A díjra öt színészt jelöltek: Huszta Dánielt, Lőrincz Tímeát, Mészáros Árpádot, Nagyabonyi Emesét és Vicei Natáliát. A délvidéki magyar színjátszás napja október 29-e, annak emlékére, hogy Pataki László, a szabadkai Népszínház alapító tagja rendezésében 1945-ben ezen a napon mutatták be a színház első darabját, Balázs Béla Boszorkánytáncát.

Délvidéki Magyar Színjátszás Napja
Szabadka
előadások
Pataki-gyűrű díj

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.