Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Desiré, hetedik nap

2018.11.29
22:55
2018.12.12
08:25
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Tünet együttes és a Bitolai Nemzeti Színház mutatkozott be Szabadkán, a Desiré fesztivál hetedik napján. A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiválja szombatig tart.

A Tünet Együttes csapata vitte színre Sóvirág címmel Fahidi Éva és Cuhorka Emese találkozását. Éva túlélte Auschwitz-Birkenaut, kilencvenhárom éves, Emese pedig táncos és harmadannyi idős. A duett arra keres választ, lehetséges-e kettejük nagy közös tánca?

Szabó Réka, rendező, Magyarország: „Én arra voltam kíváncsi, hogy ez a két élet és ez a két test hogyan tud egymással kapcsolatba kerülni. Lehet-e egymástól tanulni, meg lehet-e érteni egymást hatvan év távlatából, kíváncsinak lehet-e lenni kilencvenhárom évesen egy harmincévesre? Lehet-e együtt táncolni és hogy néz ki az a tánc?”

Pannon RTV

A macedón előadás egy Kokan Mladenović rendezte társadalmi szatíra, amely kísérletet tett arra, hogy feltárja a politikai megalománia mechanizmusát. A Bitolai Nemzeti Színház ma este is játszik még Szabadkán, a Doktor Faustot láthatják majd az érdeklődők Urbán András rendezésében.

Desiré
tünet
Sóvirág
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.