Ugrás a tartalomra

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei léptek fel Szabadkán

2019.04.26
23:15
2019.04.27
16:35
Forrás
Pannon RTV
A Böjte Csaba által vezetett és alapított alapítvány gyermekei léptek fel a Népkörben.

A Gyertek gyorsan emberek! című előadást mutatták be. Vajdasági körútra érkezett a Kolostori Kölyökszínház, Újvidék és Szabadka után Horgoson és Magyarkanizsán vendégszerepelnek. Michele Paulicelli: Forza Venite Gente című darabjának magyar változatát vitték színre. A darab által Szent Ferenc életébe nyerünk betekintést. Pap Csongor színjátszó elmondta: „A darab üzenete, hogy a dolgokra több szemszögből is rá lehet látni.”

A dévai Kolostori Kölyökszínházat sok szeretettel várják az elkövetkező években is a szabadkai Népkörben. Rumenyákovity Szilvia programszervező: „A Szent Ferenc Alapítványban most kint van Déván egy vajdasági lány, Soós Nóra, ő szabadkai és rajta keresztül vettük fel a kapcsolatot, akkor lett tudomásunk arról, hogy ott működik a Kolostori Kölyökszínház.”

Az előadás két felvonásból áll. A történet alapvetően arra világít rá, hogy mindenkinek megvan a maga igaza, de ezzel párhuzamosan felteszi a kérdést, vajon saját igazunkat rákényszeríthetjük-e másokra?

Dévai Szent Ferenc Alapítvány
Népkör

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.