Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Diákszínjátszó találkozót rendeztek Bácskossuthfalván

2021.05.18
13:00
2021.05.18
16:26
Forrás
Pannon RTV
A találkozót az Id. Kovács Gyula Általános Iskola és a Moravicai Értelmiségi Fórum szervezte meg.

A helyi gyerekek mellett, Horgosról, Gunarasról, Zentagunarasról, Topolyáról és Csantavérről is érkeztek csoportok.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Nyolcadik alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a diákszínjátszó találkozót. Idén hét vajdasági csoport vett részt az eseményen.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Tavaly rendhagyó módon, online tartották meg a találkozót, idén azonban a járványügyi előírások betartásával a bácskossuthfalvi színházterem adott otthont a rendezvénynek. A járványügyi helyzet miatt meghívott közönség nem volt a találkozón. Crnkovity Gábor, igazgató, Id. Kovács Gyula Általános Iskola, Bácskossuthfalva: „A találkozón hét darabot mutatnak be, itt kettő darab az a helyieké, egy az Értelmiségi Fórumé és egy az iskoláé, és a többi öt pedig különböző helységekből érkező baráti társaságok előadásai.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A színjátszó diákok elmondták, nem tudtak olyan sűrűn próbálni, mint az előző években, de mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni magából.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Hallgató Gyöngyvér, diákszínjátszó, Bácskossuthfalva: „Mi egy szerelmi történetet fogunk előadni, ami a covidra alapszik, és a felkészülés az hosszas volt, de csapatmunkával sikerült.”

Horvát Noémi, diákszínjátszó, Gunaras: „A babák című előadást mutatjuk be, ami egy babaáruházba játszódik, és arról szól, hogy egy kislány hogyan választ babát magának.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az előadásokat egy háromtagú szakmai zsűri véleményezte. Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színésze második alkalommal volt zsűritag a diákszínjátszó találkozón. Vörös Imelda, zsűritag: „Fontos az, hogyha a gyereknek egy szöveget adunk, hogy azt valamilyen szinten tudja sajátjává tenni, mert akkor ott van benne ő maga, és ott van a karaktere, ott van az energiája.”

A diákszínjátszó találkozó a Magyar Kormány és a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásával valósult meg.

színház
színjátszás
diákszínjátszás
Bácskossuthfalva

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően