Ugrás a tartalomra

Diákszínjátszó találkozót rendeztek Bácskossuthfalván

2021.05.18
13:00
2021.05.18
16:26
Forrás
Pannon RTV
A találkozót az Id. Kovács Gyula Általános Iskola és a Moravicai Értelmiségi Fórum szervezte meg.

A helyi gyerekek mellett, Horgosról, Gunarasról, Zentagunarasról, Topolyáról és Csantavérről is érkeztek csoportok.

Nyolcadik alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a diákszínjátszó találkozót. Idén hét vajdasági csoport vett részt az eseményen.

Tavaly rendhagyó módon, online tartották meg a találkozót, idén azonban a járványügyi előírások betartásával a bácskossuthfalvi színházterem adott otthont a rendezvénynek. A járványügyi helyzet miatt meghívott közönség nem volt a találkozón. Crnkovity Gábor, igazgató, Id. Kovács Gyula Általános Iskola, Bácskossuthfalva: „A találkozón hét darabot mutatnak be, itt kettő darab az a helyieké, egy az Értelmiségi Fórumé és egy az iskoláé, és a többi öt pedig különböző helységekből érkező baráti társaságok előadásai.”

A színjátszó diákok elmondták, nem tudtak olyan sűrűn próbálni, mint az előző években, de mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni magából.

Hallgató Gyöngyvér, diákszínjátszó, Bácskossuthfalva: „Mi egy szerelmi történetet fogunk előadni, ami a covidra alapszik, és a felkészülés az hosszas volt, de csapatmunkával sikerült.”

Horvát Noémi, diákszínjátszó, Gunaras: „A babák című előadást mutatjuk be, ami egy babaáruházba játszódik, és arról szól, hogy egy kislány hogyan választ babát magának.”

Az előadásokat egy háromtagú szakmai zsűri véleményezte. Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színésze második alkalommal volt zsűritag a diákszínjátszó találkozón. Vörös Imelda, zsűritag: „Fontos az, hogyha a gyereknek egy szöveget adunk, hogy azt valamilyen szinten tudja sajátjává tenni, mert akkor ott van benne ő maga, és ott van a karaktere, ott van az energiája.”

A diákszínjátszó találkozó a Magyar Kormány és a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásával valósult meg.

színház
színjátszás
diákszínjátszás
Bácskossuthfalva

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.