Ugrás a tartalomra

Díj nélkül maradt a Mad Men az idei Emmy-díjkiosztón

2012.09.24
09:17
A nagy esélyes, a 17 kategóriában jelölt Mad Men (Reklámőrültek) című sorozat az idei Emmy-díjkiosztón végül egyetlen díjat sem zsebelt be, az este nyertese az Egyesült Államok terrorellenes harcáról szóló Homeland volt
A nagy esélyes, a 17 kategóriában jelölt Mad Men (Reklámőrültek) című sorozat az idei Emmy-díjkiosztón végül egyetlen díjat sem zsebelt be, az este nyertese az Egyesült Államok terrorellenes harcáról szóló Homeland volt. Mindenki meglepetésére üres kézzel távoztak az idei – 1949 óta a 64. – Emmy-díjkiosztóról a Mad Men (Reklámőrültek) alkotói, pedig 17 kategóriában jelölték a hatvanas években játszódó sorozatot. A Homeland című kémsorozat és a Modern Family című komédia azonban 4-4 kategóriában kapta meg a legjobb sorozatért járó, televíziós Oscarnak is becézett díjat a vasárnap esti díjkiosztón – írja a Spiegel Online. A Homeland egy éve futó sorozat az amerikai terrorellenes harc árnyékos oldalát világítja meg, egy a harcmezőről hazatérő katona elleni terrorgyanúval a sztori középpontjában. A sorozat a legjobb színésznő, színész és dráma díját is hazavihette. A Mad Men az elmúlt négy évben az összes fontos Emmy-díjat megkapta, ám idén a főszereplő, a simlis de szerethető Don Drapert alakító Jon Hamm most lecsúszott a legjobb színész díjáról. A Two And A Half Men (Két pasi meg egy kicsi) című sitcom Charlie Sheen kiválása után is tudott díjat szerezni, a legjobb vígjátékszínész Jon Cryer lett. A Modern Family idén harmadszorra kapta meg sorozatban a legjobb komédia díjat, a legjobb játékfilm a Sarah Palinről szóló Game Change lett. Julianne Moore első Emmy-díját tudhatja magáénak, amiért az egyetlen republikánus alelnökjelölt bőrébe bújt. Kevin Costner pedig a Hatfield&McCoys című filmben nyújtott alakításáért nyert díjat. (hvg.hu)
emmy-díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.