Ugrás a tartalomra

Díjazott vajdasági alkotók: Szögi Csabával beszélgetünk

2022.11.22
21:11
Forrás
Pannon RTV
Neves szakemberekből álló zsűri irodalmi, képzőművészeti és színházi alkotókat díjazott. A Közügyek riporterei velük készítettek interjút.

A 2021. évre szóló Híd Irodalmi Díjat Szögi Csabának érdemelte ki Szakura angyalai című kötetéért. Az értékelés szerint Szögi Csaba kötetében a rá jellemző burjánzó, barokkos nyelvezettel bontja ki az angyal szimbólumát. A túlstilizáltság Szöginél egyszerre írói eszköz és esztétikai cél.

A Forum Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága – Butterer Kiss Márta, Kanyó Ervin és Maurits Ferenc döntése alapján a 2021-es Forum Képzőművészeti Díjat Miroslav Jovančić érdemelte ki. A képzőművész a Szabadkai Kortárs Galériában 2021. októberében megrendezett Mirror for a Blind Man című kiállításával érdemelte ki a díjat.

A Vajdasági Magyar Művészeti Díj bírálóbizottsága – Klemm Dávid, Mészáros Gábor és Sárközi Noémi összetételben idén a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat Hernyák Györgynek ítélte oda. Hernyák György Jászai Mari-díjas vajdasági magyar rendező, az Újvidéki Művészeti akadémia tanára, idén nyugdíjba vonult.

Közügyek
Szögi Csaba

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.