Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Díjazott vajdasági alkotók: Szögi Csabával beszélgetünk

2022.11.22
21:11
Forrás
Pannon RTV
Neves szakemberekből álló zsűri irodalmi, képzőművészeti és színházi alkotókat díjazott. A Közügyek riporterei velük készítettek interjút.
Pannon RTV

A 2021. évre szóló Híd Irodalmi Díjat Szögi Csabának érdemelte ki Szakura angyalai című kötetéért. Az értékelés szerint Szögi Csaba kötetében a rá jellemző burjánzó, barokkos nyelvezettel bontja ki az angyal szimbólumát. A túlstilizáltság Szöginél egyszerre írói eszköz és esztétikai cél.

Pannon RTV

A Forum Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága – Butterer Kiss Márta, Kanyó Ervin és Maurits Ferenc döntése alapján a 2021-es Forum Képzőművészeti Díjat Miroslav Jovančić érdemelte ki. A képzőművész a Szabadkai Kortárs Galériában 2021. októberében megrendezett Mirror for a Blind Man című kiállításával érdemelte ki a díjat.

A Vajdasági Magyar Művészeti Díj bírálóbizottsága – Klemm Dávid, Mészáros Gábor és Sárközi Noémi összetételben idén a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat Hernyák Györgynek ítélte oda. Hernyák György Jászai Mari-díjas vajdasági magyar rendező, az Újvidéki Művészeti akadémia tanára, idén nyugdíjba vonult.

Közügyek
Szögi Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.