Ugrás a tartalomra

Dobbantottak a kispiaci nyolcadikosok

2019.12.05
13:08
2019.12.05
17:53
Forrás
Pannon RTV
Meseműhely a felnőtté válásról, avagy Dobbantó címmel tartottak interaktív foglalkozást a kispiaci általános iskola nyolcadikos diákjai számára.

A foglalkozáson meséken keresztül dolgozták fel a diákok a mindennapi problémákat a felnőtté válás kapcsán, ahol szóba került az iskolából való kikerülés nehézsége, az életcélok megfogalmazása, kitűzése, és azok elérésének módjai. Játékos és csapatmunkára ösztönző feladatokat kaptak a fiatalok a meseműhelyen, ahol elsősorban a céljaikat fogalmazták meg az életben. Vajdovics Emese elmondta, szeretne az élet minden területén sikeres lenni, és ebben segített neki a foglalkozás: „Nagyon jó volt, mivel ilyen játék formájában dolgoztuk fel az egészet és hát egészen megértettük a feladatokat és megtanultam azt is, hogy soha ne add fel az álmaidat és nyitott szívvel menj tovább. ”

A szervezők az eseményt eddig 12 Magyarkanizsa községbeli általános iskolás osztályba vitték el és mintegy 200 gyerekkel dolgoztak eddig, a továbbiakban pedig a középiskolásokat is célba veszik.
Vígi Sára a Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának koordinátora: „Az érzésünk az volt, és ezt több helyen ki is mondták, aminek nagyon-nagyon örültünk, hogy nagyon kevés olyan lehetőségük van nekik, amikor felnőttként kezelik őket és mint felnőtt a felnőttel beszélgetnek velük, tehát sok esetben azt érzik, hogy a felnőttek akár nem ismerik be a hibáikat, akár nem mernek bocsánatot kérni tőlük és ezt többször kiemelték, hogy nagyon hiányzik nekik az, hogy felnőttekkel felnőttként tudjanak beszélgetni. ”

A meseműhelyt Mácsai Mónika és Tomin Zsuzsanna drámajáték-vezetők tartották. A rendezvénysorozatot a Generáció Civil Szervezet és Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája szervezte, a Magyar Kormány támogatásával.

meseműhely
Kispiac
felnőtté válás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.