Ugrás a tartalomra

Döbrei Dénes Tizenkét téli nap című előadása a KDSZ-ben (videó)

2017.04.28
13:30
Tizenkét téli nap címmel mutatta be csütörtökön a Nyári Mozi Színházi Közösség legújabb performanszát a Kosztolányi Dezső Színházban
Tizenkét téli nap címmel mutatta be csütörtökön a Nyári Mozi Színházi Közösség legújabb performanszát a Kosztolányi Dezső Színházban. A körben járás rituális táncát Antez franciaországi dobos kísérte. Döbrei Dénes táncszínházi előadásában a napforduló alatti tizenkét téli nap előrevetíti a tizenkét eljövendő hónapot. Az előadás improvizációs mozgássorozatra épült, és minden előadás egy próbálkozás létrehozni, megalkotni valamit, ami az ember teljességét képviseli. Döbrei Dénes, színész: „Egy nem megírt dolog, estéről estére változik annak függvényében, hogy milyen a közönség, milyen a mi hangulatunk, éppen milyen történetek történnek meg velük. A jelenpillanatiságot nem lehet kizárni belőle, és az összehangoltság nagyon fontos.”



A rítustáncot Antez franciaországi zenész kísérte. Antez, zenész, Franciaország: „Mindig sok tárgyat hozok, de nem fontos a sorrend, mert nincs meghatározva. Beszéltünk az elejéről és a végéről, a közöttük eltelt időben rengeteg a különböző variációs lehetőség.” Az előadás vasárnap részt vesz a magyarországi Mediawave nemzetközi film és zenei fesztiválon is.
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
Döbrei Dénes
Tizenkét téli nap

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.