Ugrás a tartalomra

Döbrei Dénes Tizenkét téli nap című előadása a KDSZ-ben (videó)

2017-04-28
13:30
Tizenkét téli nap címmel mutatta be csütörtökön a Nyári Mozi Színházi Közösség legújabb performanszát a Kosztolányi Dezső Színházban
Tizenkét téli nap címmel mutatta be csütörtökön a Nyári Mozi Színházi Közösség legújabb performanszát a Kosztolányi Dezső Színházban. A körben járás rituális táncát Antez franciaországi dobos kísérte. Döbrei Dénes táncszínházi előadásában a napforduló alatti tizenkét téli nap előrevetíti a tizenkét eljövendő hónapot. Az előadás improvizációs mozgássorozatra épült, és minden előadás egy próbálkozás létrehozni, megalkotni valamit, ami az ember teljességét képviseli. Döbrei Dénes, színész: „Egy nem megírt dolog, estéről estére változik annak függvényében, hogy milyen a közönség, milyen a mi hangulatunk, éppen milyen történetek történnek meg velük. A jelenpillanatiságot nem lehet kizárni belőle, és az összehangoltság nagyon fontos.”A rítustáncot Antez franciaországi zenész kísérte. Antez, zenész, Franciaország: „Mindig sok tárgyat hozok, de nem fontos a sorrend, mert nincs meghatározva. Beszéltünk az elejéről és a végéről, a közöttük eltelt időben rengeteg a különböző variációs lehetőség.” Az előadás vasárnap részt vesz a magyarországi Mediawave nemzetközi film és zenei fesztiválon is.
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
Döbrei Dénes
Tizenkét téli nap

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.