Ugrás a tartalomra

Döbrei Dénes Tizenkét téli nap című előadása a KDSZ-ben (videó)

2017-04-28
13:30
Tizenkét téli nap címmel mutatta be csütörtökön a Nyári Mozi Színházi Közösség legújabb performanszát a Kosztolányi Dezső Színházban
Tizenkét téli nap címmel mutatta be csütörtökön a Nyári Mozi Színházi Közösség legújabb performanszát a Kosztolányi Dezső Színházban. A körben járás rituális táncát Antez franciaországi dobos kísérte. Döbrei Dénes táncszínházi előadásában a napforduló alatti tizenkét téli nap előrevetíti a tizenkét eljövendő hónapot. Az előadás improvizációs mozgássorozatra épült, és minden előadás egy próbálkozás létrehozni, megalkotni valamit, ami az ember teljességét képviseli. Döbrei Dénes, színész: „Egy nem megírt dolog, estéről estére változik annak függvényében, hogy milyen a közönség, milyen a mi hangulatunk, éppen milyen történetek történnek meg velük. A jelenpillanatiságot nem lehet kizárni belőle, és az összehangoltság nagyon fontos.”A rítustáncot Antez franciaországi zenész kísérte. Antez, zenész, Franciaország: „Mindig sok tárgyat hozok, de nem fontos a sorrend, mert nincs meghatározva. Beszéltünk az elejéről és a végéről, a közöttük eltelt időben rengeteg a különböző variációs lehetőség.” Az előadás vasárnap részt vesz a magyarországi Mediawave nemzetközi film és zenei fesztiválon is.
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
Döbrei Dénes
Tizenkét téli nap

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.