Ugrás a tartalomra

Dokumentumfilm, színházi előadás és koncert a Desiré zárónapján

2018.12.01
18:27
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiválja szombat este ér véget.

Dokumentumfilm, színházi előadás és koncert - ezek a programok várták a Desiré Nemzetközi Regionális Kortárs Színházi Fesztivál közönségét a rendezvény zárónapján, Szabadkán.

A Liberation Day című dokumentumfilmmel folytatódott szombaton a Desiré fesztivál. A Laibach nevű szlovén kultegyüttes volt az első rock zenekar, amelyet a zárt Észak-Koreába koncertezni hívtak. Ezt taglalja dokumentumfilm is. Ivan Novak, a Laibach alapító tagja elmondta, folyamatosan dolgoznak új dolgokon is. „Folyamatosan dolgozunk új anyagokon. Most adtuk ki az új albumunkat, a The sound of musicot, ami kapcsolódik a 2-3 évvel ezelőtti, ismert észak-koreai koncertünhöz. Már készítettünk néhány új, nagyobb anyagot, ami reményeim szerint hamarosan megjelenik.”

Rendhagyó és meghökkentő darabokat láthatott a közönség a fesztiválon. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház nemzetközi rendezvénye idén is sikeres volt, az előadásokat nagy érdeklődés kísérte. Urbán András, fesztiváligazgató, Desiré Central Station 2018: „Óriási munka után vagyunk, mindannyian nagyon elfáradtunk, de ez egy jó érzés. Látogatott volt a fesztivál, minden jegyünk elkelt, a legtöbb már a fesztivál megkezdése előtt.”

A kortárs regionális fesztivál szombaton este a Jadran Színpadon a Laibach koncertjével és egy hatalmas záróbulival ér véget.

Desiré fesztivál
zárónap
Szabadka

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.